50/1.4 przymkniete o 2/3 stopa, bez post processing (oczywiscie nie cala twarz jest w GO, ale jedno oko jest i to wystarczy):
Wersja do druku
50/1.4 przymkniete o 2/3 stopa, bez post processing (oczywiscie nie cala twarz jest w GO, ale jedno oko jest i to wystarczy):
No to ja mam problemy, aby przy tak małej głębi ustawić ostrość na oko, potem przekadrować tak żebym miał kadr i GO jaką chciałem :roll: Trzeba zrobić to w ułamku sekundy, nieznaczne poruszenie aparatem w przód lub tył i już nam ucieka GO. Można wcześniej zmienić punkt ustawiania ostrości, tak aby nie trzeba było przekadrować, ale to też nie zawsze się sprawdza.
Moja metoda na dzieci to obserwacja podczas zabawy, staram sie nie zwracac na siebie uwagi, bardzo przydatny jest tutaj zoom 70-200 bo pozwala mi podazac za nimi nie ruszajac sie z miejsca, a dalej to juz tylko baczna obserwacja i reflex.
Nie ma to jednak jak kawalek dobrego swiatla i fajne tele. 70-200/4 @ 84mm, f4, 1/1000, ISO200:
We wnetrzu nie zawsze kolory wychodza pieknie. 50/1.4 @ f1.6, 1/160, ISO 640:
zdecydowanie popieram twoje refleksje
Mozna urzyc szybkiej stalkie szerokokatnej takiej jak 35/2, 30/1.4, 35/1.4, wtedy GO bedzie wieksza:
Temat dzieci jest mi bliski, wiec kolejna fotka w swietle zastanym:
no to ja tez sie pochwale:
wciagnalem dzisiaj dziecko do zabawy z aparatem i statywem :)
i nawet mi corka pozniej zdjecie sama zrobila :) przy czym jak juz tatus pokazal gdzie nacisnac, to okazalo sie, ze coreczka ma cokolwiek ciezki palec na spuscie i poleciala cala seria :D