Przyznaję, byłem w Filtrach chyba w sierpniu i naprawdę ciężko coś upolować. Każda grupa dostaje taką przyzwoitkę z ochrony i jak tylko podnosisz aparat przed czymś co zabronione to reaguje dosyć ostro, sam się przekonałem :)
Wersja do druku
To może ustawiamy się w centrum np. o 20 i szwędamy sie po mieście? Coś w stylu nocne życie miasta?:D Taka najbardziej bananowa propozycja, a fajne fotki mogą wyjść. Wogóle mało zdjęć w necie jest z nocnej Warszawy, z centrum. Wogóle z całej.
No niestety tak jak przypuszczałem, po mimo znajomości nie udało się .Od 2001 roku panuje tam strasznie restrykcyjnie prawo.
Chyba pomysł Mungo będzie najlepszy, nie ma jak to free run :P
Pomysł na free run jest całkiem ciekawy a w grupie dość bezpieczny. Zwłaszcza fajnie wyglądają biurowce przy Rondzie ONZ. Może jednak warto nakreślić jakąś trasę marszu, bo z doświadczenia wiem, że bez nawet prowizorycznego planu wszystko się sypie. Na sobotę może wykorzystajmy pomysł Routlaw'a.
Oddech nie marudź, coś Ci pożyczę do tele.
hehe... nie marudzę :) piszę się na cokolwiek i gdziekolwiek :) Nie mogę zawieść moich najgorętrzych fanów :)
Właśnie o to centrum mi chodziło. Rondo ONZ i okolice. Jak się rozkręcimy to i na centralny możemy skoczyć, które wbrew pozorom jest bezpieczny. Na każdym peronie są patrole policyjne, wszędzie kamery, itp. Warszawa XXI wieku z Centralnym w centrum:D Mogę spróbować nakreślić jakąś trasę z nowoczesnym budownictwem, jednak wolałbym tego nie robić sam, a najlepiej jakby to zrobił ktoś kto Warszawe zna jak własną kieszeń:D
Jako Warszawiak z dużą sympatią i zaciekawieniem czytam o Waszych propozycjach plenerowych. Zdradzę Wam miejsce (nieco poza Warszawą) w które można się wybrać i zobaczyć nieco ciekawej przyrody. Jest to Jezioro Torfy przy Karczewiu - Mazowiecki Park Krajobrazowy. Miejsce nieco odludne - ale bez przesady - w lecie spotkałem tam zapalonego fotografa-przyrodnika oczywiście z setką fotografii w sakwie rowerowej. Polecam. :)
Link:
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=e...21698&t=h&om=1
j. Torfy to ten ciemny kształt w środku (google nie ma dobrej rozdzielczości sceny satelitarnej obejmującej te miejsce).
Stamtąd macie już tylko rzut beretem do Całowania - tereny podmokłe z ptactwem - przy czym to raczej temat na wiosnę bardziej.
Poniżej - j. Torfy (Karczew)
No i to mi się podoba. Routlaw z tego co wcześniej pisał też się do nich przymierzał. Tak więc walę kolokwium i mimo, że moje umiejętności nie pozwalają nawet na sfotografowanie stodoły wypchanej sianem, to z chęcią ruszę na biurowce na rondzie ONZ :smile:Cytat:
Zamieszczone przez Mungo