kurka, mam wasie ruska i do tej pory nie bylo takich akcji tylko od momentu 100-400 i nie wiem czym to powiazac
Wersja do druku
kurka, mam wasie ruska i do tej pory nie bylo takich akcji tylko od momentu 100-400 i nie wiem czym to powiazac
Powiąż z zużyciem mechaniki...
Nie zdziw sie jak cos podobnego stanie ci sie z dowolnym szklem. Nie ma co zwalac winy na 100-400 bo objawy wskazuja ze migawka ci sie przycina - to nie ma zwiazku ze szklem... no chyba ze na sile chcesz ponarzekac na 100-400 bo takie drogie a zepsulo ci aparat no ale to juz by byla paranoja ;) .Cytat:
Zamieszczone przez amperior
A ja miałem podobnie z eosem 33v i 100-400. Ale akurat miałem baterie na wyczerpaniu i podejrzewam, że IS wyczerpywał ją znacznie szybciej niż aparat by się tego spodziewał i stąd podobne efekty. Mi blokowało się lustro, ale migawka się nie otwierała i nie przewijał potem filmu - wiem, bo nie mam żadnej klatki spieprzonej. Aha, przysłona pokazywała 00. Pomagało odkręcenie i dokręcenie obiektywu. Bateria mrugała, że prawie pusta, potem się rychło skończyła.
nic, pozostaje nmiezyc jeszcze raz akcje i sprawdzic dokladnie
po 2 latach 300D przestał działać :(
objaw:
po naciśnięciu spustu, lustro podnosi się, ale żaluzja/migawka zasłaniająca matryce nie "znika" - (nie wiem co ma się z nią dziać, ale matryca się nie pokazuje).
Wyjmowania baterii, zmiana obiektywu/karty CF itp. nie pomagają.
Czy ktoś może miał już coś takiego?
czy można coś zrobić czy tylko serwis?
tylko serwis.
W!
Z tego co opisales moga byc trzy powody i wszystkie trzy kwalifikuja sie do dzialan serwisu.
Zdrowko
Możesz powiedzieć, jaki przebieg miała puszka?
mizerny 4887 i zaczął robić czarne zdjęcia