no wlasnie o tym mowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
czyli jest 3 razy tanszy niz byl!!!!!!!!!!!!!!!! kiedy w takim razie 30d po 2000?!?!?!?!?:confused:
Wersja do druku
no wlasnie o tym mowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cytat:
czyli jest 3 razy tanszy niz byl!!!!!!!!!!!!!!!! kiedy w takim razie 30d po 2000?!?!?!?!?:confused:
Cytat:
Zamieszczone przez trampek
jak najbardziej, znaczna częśc kosztów została już zamortyzowana.
Pol miliona? 4mln baterii do wymiany i pol miliona? Pol miliona to oni na waciki wydaja na miesiac pewnie :D Chyba pol miliarda :mrgreen:Cytat:
Poprawka. teraz juz prawie 6 milionow. do 4mln della doszo 1.8mln u appla :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Trampek biedaku - jak do tej pory nie dostales odpowiedzi, to daj se spokoj, bo na zawal zaraz padniesz ;-) :-PCytat:
Zamieszczone przez trampek
Myslac kapke logicznie to ceny 30d moga tak szybko nie staniec a jedynie sie umocnic na tym poziomie! Why:
Uzytkownicy 20d czekali na wejscie czegos nowego 24.08 a to znaczy, ze masowo nie kupowali 30d. Uzytkownicy 350d mysleli i mysla o przejsciu o polke wyzej ale po wprowadzeniu 400d a nie czegos wyzej moga skorzystac z okazji i kupowac taniej 20d, wiec pozycja 30d nie koniecznie jest taka do obnizek. Ale czy tak bedzie, czas pokaze?
Kilku uzytkownikow 20d pisalo na CB, ze nie widza sensu z przesiadania sie z 20d na 30d bo znacznych roznic nie ma, raczej beda patrzez na 5d.
Reasumujac wiec, 30d jest dla posiadaczy 300d i 350d (bo nie powinni sie przesiadac na 400d) a Ci z kolei nie beda teraz sprzedawac swoich 350d (chyba ze ale to troche bez sensu) bo ceny juz poszly w dol i mozna kupic body ponizej 2k. Takze wszystko w normie i chyba po mysli Canona.
Sorry trampek - chyba Cie nie pocieszylem. :???:
pozdrawiam,
U Canona jak w zegarku. Co 18 miesiecy. Jesli czekali, to tylko Ci co przedkladaja glupie oczekiwania nad fakty.Cytat:
Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
Drogi trampku - wez do rak jakis stary FotoKurier czy tez inna prase fotograficzna.. taka powiedzmy z 2003 i z 2000 roku. Popatrz ile kosztowal D30 Canona.. ile 300D.. a ile ma kosztowac wczoraj zaprezentowany 400D. Widzisz subtelna roznice pomiedzy cenami i mozliwosciami tych sprzetow? :)
Moim zdaniem ceny lustrzanek cyfrowych (tych amatorskich jak i zaawansowanych) sa dosyc niskie - a to ze nas na nie nie stac to kwestia czegos innego.. i chyba wszyscy wiemy czego ;)
Wyjscie nowych produktow nie musie jednak oznaczac natychmiastowego spadku cen starszych modeli. Taki 20D w marcu kosztowal 3500zl. Ile kosztuje teraz, pomimo ze na rynku jest juz 30D? Hm... tyle samo? Co wiecej, 30D zdazyl odrobine staniec.. a 20D nadal trzyma cene. Kto wie czy nie dojdzie do takiego paradoksu jak w przypadku Minolty D7D ktorej cena na gieldzie/allegro przewyzszala ta jaka bylo trzeba zaplacic w sklepach.. po prostu nigdzie juz tego aparatu nie bylo, a nagle wszyscy zapragneli ja kupic ;)
Oczywiscie to skrajne przypadki.. ale jak widac zdarzaja sie :)
Hej, hej. Poloz nacisk mojej wypowiedzi na date a nie na czekali. To, ze co poltorej roku to wiadomo -> i to wlasnie 24.08 ale "CZEKALI" w sensie niewiedzy szanowny panie moderatorze oszywiscie. :lol:Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
pozdrawiam,
Trampku to i ja jeszcze Cię bardziej zmartwie;). Przy obecnej (proponowanej) cenie D80:mad: i obniżki cen 30D :D małe szanse żeby ten ostatni bardziej taniał co gorzej może nawet się długo utrzymywać niezagrożony.
No chyba że D200 stanieje ale to nie sądzę, bo chyba w nikonie jeszcze resztki rozsądku zachowali:mrgreen:.
Ale Cię też i pocieszę :D. Niedługo (może już na wiosnę) wyjdzie wypasiony 40D i wtedy ceny i 30D, a przedewszystkim 20D mocno spadną ¹).
Co do tematu wątku. To można sobie wyobrazić ludzi którzy wolą wydać pieniądze na szkło niż na body. Co prawda cena obłędna ale każda "potwora znajdzie swego amatora". Ja nie wiem czy nie wolałbym (jakbym miał wybierać) A100 + 300/2,8 niż 1D z jakimś marnym szkłem²).
¹) Oczywiście tego ostatniego zdania nie należy traktować jako deklaracji mojej ani firmy canon, każdy ma prawo do jej dowolnej interpretacji.:mrgreen:
²) Co nie zmienia faktu że wolałbym 1D z 300/2.8 niż alfę:mrgreen:.