wątpię że wejdą w FF, ale bardzo chciałbym się mylić w tej kwestii
na RF 150-600 w zamkniętej obudowie za 8kpln nie ma szans żeby Canon się zgodził
Wersja do druku
wątpię że wejdą w FF, ale bardzo chciałbym się mylić w tej kwestii
na RF 150-600 w zamkniętej obudowie za 8kpln nie ma szans żeby Canon się zgodził
Nie gdybam tylko czekam na fakty, inaczej grałbym na giełdzie ;). Może Ty masz rację, może ja.
Jednak od ludzi którzy tutaj siedzą dłużej oczekuje jednak większej świadomości fotograficznej niz tylko "zły canon, przez niego nie jestem w Word Press Photo".
Nie mówimy tutaj o migracji z entry level do pro bo wtedy różnice można zobaczyć (szczególnie w foto stricte technicznej). Zdjęcie lepszej jakości ale dalej z dziurami w samej fotografii jest po prostu dalej kiepskim zdjęciem.
Dla mnie wątki z "płaczkami" są po prostu folklorem tego forum. Aż dziwne, że ktoś nie zrobił tutaj wystawy ze zdjęciami porównującymi pixele ;)
Taak płacze to takie stałe pie*rdo*lo*lo na forach, niewazne czy tu czy gdzie indziej.
Też tak myślę, w końcu jesteśmy w tych 20%. 8-)
Komentowałem strategię canona.
Zobaczcie jak ci od samochodów potrafią wmówić, że nowy kształt klamki lub grilla to kosmiczny postęp techniczny. Ci od aparatów analogicznie.
Ci od aparatów wmówili, że bez 15EV DR nie da się zrobić zdjęcia, że seria to 20fps i więcej, że bez stabilizacji w korpusie tracimy szansę na ostrą fotkę, że...
W odwet użytkownicy wypisują np. że różnica pomiędzy f/7.1 a f/6,3 (1/3 EV) jest na tyle dramatyczna, że warto zmienić system albo, że bez 8 różnych stałek o ogniskowej 50mm system jest ułomny i ogranicza kreatywność.