Możesz jaśniej:)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Wersja do druku
Możesz jaśniej:)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Chodzi o to, ze nie lubie postaw w stylu "nie bo nie", i licze na to ze mimo tego ze cie ID "denerwuje" to z periodykiem bedziesz nam dalej pomagal, chociazby przez krytyke ;-) ale mam nadzieje ze nie tylko. 8)Cytat:
Zamieszczone przez Triszer
Ale juz nie robmy OT ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
Sprawe "korekty" juz opisalem na PW ale ta kwestie musze sprostowac publicznie:
Praca w banku nie rowna sie automatycznie "spec od finansow".
Taka firma jak bank to organizacja tak skomplikowana ze nie wolno robic takich uogolnien, choc niestety wsrod ludzi pokutuja takie stereotypy "o pracuje w banku to mi powie jakie konto zalozyc/lokate/kredyt wziac" :? .
Niestety - finanse to NIE moja dzialka.
Pracuje ogolnie ujmujac jako informatyk a w szczegole ujmujac - zajmuje sie "Problem Management" czyli wykrywaniem, raportowaniem, rozwiazywaniem, opisywaniem i 'sciganiem' (permanentne rozwiazanie by problem sie nie powtorzyl) problemow wystepujacych w aplikacjach i na serwerach bankowych.
Czyli - daleko od finansow.
Jeśli chcemy tylko wydawać periodyk, wystarczy osobny serwis wspierany przez forum. Jeśli natomiast oprócz tego interesowałyby nas jakieś rzeczy typu, legitka, współpraca z Canon Polska, organizacja jakiś zlotów czy warsztatów, to IMHO jakaś zorganizowana forma jest potrzebna. Być może na początek wystarczyłaby forma stowarzyszenia zwykłego - http://www.prawo.lex.pl/bap/student/...01.79.855.html
Z zakładaniem stowarzyszenia wiąże się zawsze dużo problemów - kto na prazesa ? dlaczego on, a nie ja, dlaczego składka taka duża, ja się chce wypusać itp.
Stowarzyszenia, fundacje itp nie jedną zwartą grupę już podzieliły.
Na tym etapie zapomnijcie o stowarzyszeniu - po co komplikowac? bedzie potrzebne to sie zalozy ;-)
Nie zamierzam (broń boże) gasić zapału zaangażowanych kolegów, ale myślę, że należy rozpocząć od odpowiedzenia sobie na podstawowe pytania:Cytat:
Zamieszczone przez hazan
- co chcemy zrobiś?
- po co ? (by zarabiać pieniądze, realizować swoje marzenia itp.)
- dla kogo ?
- czym chcemy się odróżnić od tego co już istnieje?
- co będzie dla nas sukcesem?
Jak znajdziemy odpowiedzi na te pytania to reszta jest już do zrobienia, CB dysponuje tak dużym potencjałem (ludzie, tematy), że przy odrobinie szczęścia i dobrej woli można stworzyć konkurencję dla wyborczej ;-) .
Aha, podczas poszukiwania sponsorów takie pytania jak powyżej to standard.
Osobiście służę pomocą w zagadnieniach biznesowych i marketingowych.
Forma prawna (stowarzyszenie, firma, itp.) to sprawa aktualnie absolutnie drugorzędna, przydzie na to czas.
Mnie sie wydaje, ze takie gazetki to mialy sens 10-20 lat temu...
Teraz wystarczyloby co miesiac-dwa wypuscic numer
"gazetki internetowej", w ktorej moglaby byc jedna lekcja
z dzialu Kuby, kilka nowosci typu turniej lub zlot, jakies rady i tips,
opisy fajnych miejsc na plenery itd...
Po co drukowac? Link na glownej stronie forum do gazetki
bylby znacznie lepszy. I ja tez moglbym czytac ;-)
Latwiej tez byloby partycypowac w tworzeniu tych kolejnych
numerow na odleglosc.
heh snow jezeli dobrze mi sie wydaje to juz wczesniej stanelo na wersji PDF ;)
Oops, sorry, w takim razie moze warto update'owac
pierwszy post z info o aktualnym stanie rzeczy...