Dobra, dołożę jeszcze nieco do pieca, bo się fajnie pali :-)
"Jeansy" marki Elpo pamiętacie? A zimowe obuwie Relax? A modę na fryzury a'la czeski metal?
Wersja do druku
Dobra, dołożę jeszcze nieco do pieca, bo się fajnie pali :-)
"Jeansy" marki Elpo pamiętacie? A zimowe obuwie Relax? A modę na fryzury a'la czeski metal?
A pamiętacie Panowie i Panie wojny Punków z Popersami? Fanów Republiki z fanami Lady Punk - wchodzenie do kina i na dyskoteki na przerabiane legitymacje.......
Były jeszcze wojny Depeszowców z Resztą Świata (i hasło "Depeszfana jebnij z glana " lub "Depeszowca *** z gumowca") oraz Metali ze Skinheadami (po Metalmanii "łysole" gonili nas w Katowicach aż do dworca - a że mieli przewagę liczebną, to ostro wyciągaliśmy nogi :-) )Cytat:
Zamieszczone przez Avadra_K
ja byłem "metalowcem" w spodniach "gumkach" i długich włosach, bilismy się całym osiedlem z depeszami :) Ale wsrod depeszów był jeden prawdziwy kryminalista po wyrokach za rozboje i pobicia + ciezkie uszkodzenia ciała, wiec nikt sie bardzo do tej walki nie pchał :D
To tak jak ja :-) Do tego "ramonezka" jeszcze :-) Tłuc, to może się tak za bardzo z nikim nie tłukłem ale spokojne czasy też to nie były :-) Miło wspominam wspólne wyjazdy na Metalmanię i inne koncerty (np. Metallica w Chorzowie), wypijanie 12 piw i inne podobne drobne przyjemności ;-)Cytat:
Zamieszczone przez leiho
Z perspektywy czasu śmiać mi się chce z tamtych lat i mocno zawężonych horyzontów muzycznych. Teraz obok płyt takich kapel jak Death, Sepultura, Slayer albo Obituary stoją płyty JM Jarre'a albo... Depeche Mode :-) Tak, tak...czas zmienia ludzi i czasami nawet na dobre :-)
- Przepraszam, czy ma pan Atari?Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
- Atari? Co pan, ja nie jestem rolnikiem. :shock:
W Secret Service były często rysunki przedstawiające krwawe sceny mordowania Atarowców :-) Był też niezapomniany Kombat Korner prowadzony przez niejakiego Gulasha (Gulash teraz już nieco zdziadział, bo jest po 30-ce i ma już chyba starcze podejście go gier komputerowych :-) ). Niezła też była rubryka KGB.
Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Pokochałem swe Atari,Cytat:
Zamieszczone przez Diego
Było z drewna i ze stali.
Z prądem niezbyt to działało,
Węgla sypać należało.
Węgiel sypać trzeba równo,
Bo się często psuje g.....
:mrgreen:
A pamiętacie najsławniejszego użytkownika Atari w Polsce - Krzysia Kubeczko, który ze swoimi listami "zainstniał" na łamach Top Secretu? Potem się okazało, że żadnego Krzysia nie ma i całe rzesze małolatów utonęły w rozpaczy :-)
Tak w ogóle to miłośnikom starych i kultowych czasopism o grach i komputerach polecam stronkę http://forum.ppk.webd.pl/
Spowiedź Atarowca:Cytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
Przyznaję, zbłądziłem
Atari kupiłem
Commodore chciałem
ale mózg sprzedałem.
:mrgreen:
Edit:
nawet nie wiesz jak sie mylisz mr. Bundy:Cytat:
Zamieszczone przez bundy
http://tweak.pl/forum/index.php?showtopic=131527
I tutaj: http://tweak.pl/forum/index.php?s=&s...post&p=1563344
A KOPALNY?? Kopalny z TSa ? Pamieta ktoś ? :)