Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny).... CD..
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Dane ze sprzedaży pojawią się w ślad za trendem ;).
Systemik M pozbawiony flagowca jest łatwym łupem dla smartfonów. Sprzedają się M50II i M200 ale trafiają raczej w ręce ludzi którzy nie rozbudowują systemu.
Z głosów na grupach użytkowników M-ek wynika, że jest zainteresowanie R7. Czy to zaowocuje porzuceniem M przez zaawansowanych użytkowników? Moim zdaniem tak.
Elementy M bronią się miniaturową wielkością w stosunku do możliwości. Nie wiem jak długo.
Mógłbym być dalej upierdliwy i zapytać o dane które z kolei potwierdzają tę podkreśloną tezę ;).
To jest cały problem takich dyskusji - można formułować dowolne wnioski, bo sensownych danych wejściowych nie mamy :).
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
I, jak sobie pomyślę, że gdybym dzisiaj miał te 35 tys. PLN i chciał je wydać na konkretny sprzęt, a on i tak za trzy lata będzie zabytkiem, to mnie krew zalewa. Tak więc spokojnie sobie odpuszczam i może za parę lat będę- za jakieś nie idiotyczne pieniądze- dobijał to, do czego dziś się wszyscy ślinią. Amen.
Tłukę 5d3 od 2012. Był czas gdy mogłem narzekać na matryce, ale gdy zamieniłem 600ex na B1 i B2 aparat jakoś dalej daje rady.
Mam R5 z 85 1.2DS ale on w sumie do zdjęć rodzinnych bo do pracy przez baterię się raczej nie nadaje a dziad zgripowany.
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
jeszcze trzy generacje matryc canona i doszlusuje do konkurencji - już jest nieźle (praktycznie nie narzekam) ale mogłoby być lepiej
R1 pozamiata więc jedna generacja. Z resztą, pogoń za królikiem będzie szła w ten pseudo MF.
Re: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny).... CD..
Zagadka :mrgreen:
Co powstanie jak usunie się z obudowy wizjer EVF w R10?
Powstanie R100 :) https://www.canonrumors.com/canon-eo...kwYfMyvvgKalag
Czujnik 24,2 mp APS-C
12 kl./s (mechaniczna)
4K30p
Dual Pixel AF II
1.04 Ekran dotykowy o zmiennym kącie 4 miliony punktów
Brak wizjera elektronicznego
Zastanawiam się jedynie nad tym, co trzeba będzie wyciąć z kosztów aby powstał R1000. A powstanie z całą pewnością ;)
Swoją drogą mogliby zrobić coś w rodzaju FX30 zamiast iść w najbardziej budżetowe ML
Odp: Re: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny).... CD..
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Zagadka :mrgreen:
Co powstanie jak usunie się z obudowy wizjer EVF w R10?
Powstanie R100 :)
https://www.canonrumors.com/canon-eo...kwYfMyvvgKalag
Czujnik 24,2 mp APS-C
12 kl./s (mechaniczna)
4K30p
Dual Pixel AF II
1.04 Ekran dotykowy o zmiennym kącie 4 miliony punktów
Brak wizjera elektronicznego
Zastanawiam się jedynie nad tym, co trzeba będzie wyciąć z kosztów aby powstał R1000. A powstanie z całą pewnością ;)
Swoją drogą mogliby zrobić coś w rodzaju FX30 zamiast iść w najbardziej budżetowe ML
Sony i Nikon już podobne konstrukcje pokazały to i Canon tak zrobi…
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Z tego wynika, że zmieni się głównie sam sensor i rozumiem jeśli miałby to być ten stacked z R3 ale zwykły CMOS o pewnie bardzo podobnych parametrach? No nie bardzo ma to sens dla mnie.
nasza ulubiona firma w pierwszej wersji tego korpusu zakiwała się z ilością megapikseli matrycy teraz nastąpi korekta ale dla równowagi (i jest okazja to czemu nie korzystac) obetną coś innego dopiero trzecia wersje będzie miała komplet
Ja stawiam że to jakieś cięcie kosztów jeśli chodzi o sensor.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Jakby to krawiec powiedział, trzy razy cięte i dalej za krótkie :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
to znaczy teraz jest lepsza (droższa matryca)? a w nowym będzie gorsza (bo tańsza)?