Blogi blogami - można wszystko napisać, bo papier (albo dysk) przyjmie. Są tacy, co się zgadzają na tego rodzaju sponsoring? Jak się zgadzają, to nie jest za darmo. Handel odbywa się nie tylko za pieniądze.
Wersja do druku
Blogi blogami - można wszystko napisać, bo papier (albo dysk) przyjmie. Są tacy, co się zgadzają na tego rodzaju sponsoring? Jak się zgadzają, to nie jest za darmo. Handel odbywa się nie tylko za pieniądze.
Ja nie, bo to nigdy nie działa, ale inni pewnie tak. Swego czasu w moim rejonie firma transportowa szukała jelenia, który obfociłby całą bazę łącznie z pracownikami za wzmiankę o autorze zdjęć w materiałach reklamowych :mrgreen:
Bywało, że zgadzałem się na tzw. Barter (towar za towar, usługi za towar lub usługi za usługę) i pisałem o tym tutaj: https://www.canon-board.info/threads...=1#post1432420
Pisałeś o konkretnej umowie z firmą, która miała coś do zaoferowania, nawet jak to była TA firma. Robota za reklamę na weselu to rzeczywiście słabo brzmi, też bym nie robił, jakby to mnie dotyczyło.
Nie zarabiam na fotografowaniu, tak sobie uczestniczę w rozmowie.
Jakby to było wesele jakiegoś celebryty czy influencera z kilkoma milionami obserwujących - spoko.
Ale robienie za free dla jakichś randomów z internetu w zamian za reklamę, którą równie dobrze można sobie wykupić w byle agencji marketingowej....No prośba... :)
Ile obecnie kosztuje wynajęcie dobrego fotografia na ślub? Plener plus wesele.
Obecnie nie ma tematu, bo w zasadzie nie wynajmują.
Ja awansowałem z 10-15 zapytań miesięcznie do 5, z których nic nie wynika a większość to pewnie konkurencja która bada rynek.
Większość konwersacji kończy się w ten sposób:
Załącznik 7839
Ogłoszenie sprzed 3 godzin na grupie FB i widzę wielu zainteresowanych pseufo foto, którzy za frico zrobią kilkaset zdjęć.
I właśnie dlatego jest jak jest, bo ludzie mają za przeproszeniem gó__no zamiast mózgu.
Załącznik 7840
Nie rozumiem Twojego podszytego wielkimi emocjami oburzenia.
Ogłoszenie jakich wiele ktoś kogoś szuka do współpracy czy bardziej w tym wypadku pomocy na jakichś tam warunkach - do współpracy nikt nie zmusza.
Ty nie zrobisz być może zrobi kto inny, ale to dalej moim skromnym zdaniem nie upoważnia Cię do głęboko filozoficznych sądów, że to pseudo foto i co maja w głowie Ci ludzie.
Wyluzuj…