Odp: Powrót syna marnotrawnego (z Sony A7R na Canona)
Ponoć A7 i A7II też ma tą funkcję EVE AF. Czy próbował ktoś z Was z adapterem Sigmy i szkłami Canona?
Re: Odp: Powrót syna marnotrawnego (z Sony A7R na Canona)
Cytat:
Zamieszczone przez
verasport
Chłopaki. Dla Eye tracking warto. Warto mieć 99,99% trafionych ujęć
jestem przekonany, ze obszczalbym sie z wrazenia widzac ta roznice...
przy klepaniu landszaftow...
teraz mam 120% nietrafnych zdjec z Canona. na dziurze f/8. panie... Niemiec plakal jak mi sprzedawal... :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
No to zrobiłeś ewidentny błąd !!
Trzeba było się przymierzać do 1Dx2 to zostałoby Ci więcej kasy gdybyś nie kupił !!
jp
ajajaj ależ zabolało - albo do sony A9 i wjazdu na autostradę, szczęśliwie nie potrzebuję 1DX2 do mojej fotografii - ja nie jestem zawodowcem jak ty żebym musiał kupować jedynki canona :mrgreen: i nie przymierzałem się do 6DII ja go po prostu chciałem kupić tak po prostu kupić :mrgreen:
Odp: Re: Odp: Powrót syna marnotrawnego (z Sony A7R na Canona)
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
teraz mam 120% nietrafnych zdjec z Canona. na dziurze f/8. panie... Niemiec plakal jak mi sprzedawal... :)
120% ?! To parafrazując Bareję - ZMIENIAĆ SYSTEM, NATYCHMIAST! :mrgreen:
To pewnie pomyłka chodziło o 20% hehe
Cytat:
Zamieszczone przez
Eryk1
To pewnie pomyłka chodziło o 20% hehe
Alez skad. Pomylka bylo kupic Canona, jak moglrm byc czescia przyszlosci :))))
Cytat:
Zamieszczone przez
Eryk1
Ponoć A7 i A7II też ma tą funkcję EVE AF. Czy próbował ktoś z Was z adapterem Sigmy i szkłami Canona?
Pytasz się jakby nie na tym forum :shock: to raz
A dwa - to z tego co wiem to u Ciebie jakby musztarda po obiedzie :mrgreen:
Ze szkłami canona to od wersji MK2 bo od tej wersji wzwyż jest obecna detekcja fazy. Eye AF tak ale z MC-11 i sigmami Art, z canonami generalnie to raczej w nowszych modelach.
Celność w detekcji fazy ze szkłami canona 100%, coś nie do osiągnięcia w lustrach canona na przesłonach f/1.2-1.4. Uprzedzę odpowiedź - tak wiem, niektórzy w canonie osiągali 120% celności :mrgreen:
BTW - zadając to pytanie serio liczysz, że ktoś na nie odpowie w tym wątku ? :mrgreen:
No liczyłem że tak ,bo coś dużo Sony fanbojow tu jest :-) No ,ale masz rację forum Sony będzie źródłem na te pytania.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eryk1
No ,ale masz rację forum Sony będzie źródłem na te pytania.
Dokładnie, tam bym szukał odpowiedzi...
Cytat:
Zamieszczone przez
Eryk1
No liczyłem że tak ,bo coś dużo Sony fanbojow tu jest :-) No ,ale masz rację forum Sony będzie źródłem na te pytania.
Małym faux pas jest pytanie o zalety puszek Sony w wątku dotyczącym powrotu z Sony do canona. A przypinanie zaraz po tym zapytaniu łatki "fanboja" piszącym i porównującym różne produkty na podstawie swoich doświadczeń trudno uznać za pozytywny przejaw szczerej intencji. Życzę dobrego światełka zawsze i wszędzie.