Odp: Canon 85/1.4 L IS USM - nowość
Z 70-200L 2.8, nie umiałem znaleźć lepszego szkła mam je już z 10lat, 85L II, ach powolniak, ale jak już trafi na 1.2, zdjęcia z niego są jakieś takie magiczne, niby nie ostry, af (to czysty masochizm z 5d2)..
Zdjęcia 85L II dla mnie są magiczne.
Pierwsze ceny niezbyt mnie zachęcają. 7K w górę. Liczyłem że będzie 6..
U Canona jedyne na co można liczyć i czego w zasadzie można być pewnym to, że będzie drogo.
Cytat:
Zamieszczone przez
Anvil
Pierwsze ceny niezbyt mnie zachęcają. 7K w górę. Liczyłem że będzie 6..
Przecież w zasadzie od początku będzie wiadomo, że będzie kosztował 7k i taką cenę należy uznać za całkiem atrakcyjną.
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
U Canona jedyne na co można liczyć i czego w zasadzie można być pewnym to, że będzie drogo.
Sony masz za 8500,- bez stabilizacji:
https://e-oko.pl/obiektywy-i-akcesor...4aApMREALw_wcB
Znalazł już ktoś test tego Canona lub jakieś porównanie z Sigmą 85Art?
Cytat:
Zamieszczone przez
McLaren
Znalazł już ktoś test tego Canona lub jakieś porównanie z Sigmą 85Art?
Jest lżejszy.
Tak, i ma lepszą stabilizację ;-) Również czekam na test. Ciekawe czy ten obiektyw przy mniejszej masie optycznie dorówna sigmie.
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
Tak, i ma lepszą stabilizację ;-) Również czekam na test. Ciekawe czy ten obiektyw przy mniejszej masie optycznie dorówna sigmie.
I wbudowany amortyzator od frontu. Przydatna rzecz, jeśli ktoś nie używa osłony p-słon.
Dorównywanie Sigmie nie było założeniem projektu. Chodziło raczej o ergonomię czyli stabilizację i rozsądne wymiary/masę.
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
Prędzej Milvusowi albo Otusowi :)