3200 iso? ciekawi mnie jak sie kiedys robilo takie sportowe foty na analogach. jaki jest max czulosci kliszy?
Wersja do druku
3200 iso? ciekawi mnie jak sie kiedys robilo takie sportowe foty na analogach. jaki jest max czulosci kliszy?
Hmm
KOlorowe można chyba kjupić do 1600, cz-b do 3200.
Forsować można ze spokojem cz-b do 12500 (ludzie tak trixa forsują, jak forsują deltę 3200 to nie chcę poytać. ;P )
kiedyś czy teraz? bo to duża różnica - kiedyć 3200, a teraz to chyba są nawet 12000
kurcze Panowie :) Po prosty wyczyscilem serwer, a nazwy nowych fotek, w nowej edycji sa te same :) Ja nie robie na hali wiecej niz 400ISO, nie widze takiej potrzeby. Ze szklem f:2 wychodzi mi 1/350 i to na luzie, jak chce miec wiecej szczegolow to robie 1/250. Pracuje wylacznie na pelnym Manualu. No i szklo inne... bo numer seryjny inny :)
2 bardzo dobre, 3 - najlepsza z nich :!:
w 4 fajnie kolesiowi gatki nadmuchało. super szkiełko.
Czy mozna....? Parafrazując słynne pytanie o Canona 5D postanowilem na ostatnim meczy Prokomu Trefla sprawdzic i odpowiedziec sobie na pytanie czy mozna zrobic koszykówke ze szklem 50mm f:1,4D :)
Moja odpowiedz brzmi - mozna, ale lepiej miec 70-200VR :)
Wyniki na stronie: http://sport.piotrbiegaj.com
Zapraszam: gro zdjec z 50/1,4D, kilka z 28-70AF-S (ale to sa zdecydowanie gorsze) Róznica jednej pełenj działki przsyłony to kolosalna zysk dla fotografii sportowej-halowej. Czasy rzedu 1:500 maja sie nijak do 1:250. Po prostu inny wymiar zdjec z super jasnym szklem.
Wszystkie foty z D2H przy ISO250, te robione 28-70 juz musiały mieć 400ISO
Na kilku zdjęciach możecie zobaczyc co to znaczy 8kl/s Specjalnie dalem sekwencje dwoch zagran i jesli nie mialbym 8kl/s to nie zrobilbym zdjecia w drugiej fazie loty.
Kurde, ale kiepskie te foty z 50-ki :grin: pewnie dlatego, że podpięta do Nicona:lol: :lol: :lol:
Iczek - to był żart:mrgreen:
A tak poważnie to wyglądają jak z tele, czyli ok.
Robson - luz , mam wileki dystans do siebie wiec nie ma potrzeby tlumaczyc zartów w moim kierunku :):)
A wygladaja jak z tele bo kwestia jest gdzie siedzisz, a nie jakie dlugie masz szklo. Mozna iwec focic kosza z 50mm, tylko czy jest sens..? Cóż...
Raczej nie, tym bardziej że masz 70-200.Cytat:
Zamieszczone przez iczek