Odp: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D
Jakby sobie jeszcze postawili jako cel to żeby bezbłędnie współpracował z każdym (także przyszłym) body Canona to byłoby już idealnie :lol:.
Czy aby o to chodzi, żeby iść na łatwiznę ?:mrgreen:
Taka 20/1.4, która u mnie działa super, plus ta 85 (oby działała tak samo), canonowska 200/2.8L i oddam wszystkie inne obiektywy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Taka 20/1.4, która u mnie działa super, plus ta 85 (oby działała tak samo), canonowska 200/2.8L i oddam wszystkie inne obiektywy :)
3 kilo szkła rzeczywiście powinno wystarczyć ;)
Ja noszę 2 kilo i już mam dość ale jestem stary.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
3 kilo szkła rzeczywiście powinno wystarczyć ;)
Ja noszę 2 kilo i już mam dość ale jestem stary.
Jestem skłonny poświęcić kręgosłup dla jakości obrazka. Systemowe zoomy 2.8 są w stosunku do 1.4 ciemne i wcale nie lżejsze.
mam nadzieję i wszystko na to wskazuje, że to będzie 85mm l1.2 II killer :D Bardzo dobrze...
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeek
mam nadzieję i wszystko na to wskazuje, że to będzie 85mm l1.2 II killer :D Bardzo dobrze...
Pod względem wyglądu, wagi i działania Afu na pewno :P
Dla mnie 85L to już taki helios. Współczesne szkła zjadają go ostrością i kontrolą CA, ale czy to najważniejsze w szkle portretowym ?
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
PIĘKNIE!!! Sigma pozamiatała :D, szkoda tylko ,że ogniskowa głównie dla ślubniaków wraz z tą wagą i wymiarami :/. Ktoś kto nie robi ślubów raczej pójdzie w stronę 135 L 2 w tej cenie.