Dzięki. Nie jestem w sumie zadowolony z tych łowów. Tomaszu, chodziło o rewanż, a nie o dogrywkę, prawda? :D
Wersja do druku
Dzięki. Nie jestem w sumie zadowolony z tych łowów. Tomaszu, chodziło o rewanż, a nie o dogrywkę, prawda? :D
Ja chciałem tylko dodać, bo Tomek się ne przyzna, że łabędż krzykliwy [poprawione] to spora osobliwość i rzadkość. I idę o zakład z Dominique, że nie zrobi tego łabędzia ani łatwo ani przyjmnie (trzeba sie zmoczyć, wiedzieć gdzie się wybrać i porafić go podejść) - ba w ogóle go nie zrobi ;)
Łabędź krzykliwy :D
o płaczliwego pewnie jeszcze trudniej :mrgreen: ;-)
:lol: :lol:
Ja jestem ciekaw czy Tomek specjalnie pojechal w okreslone miejsce konkretnie sfocic osobliwego Łabedzie Płaczliwego :lol: czy tez po prostu mu sie nawinal ;) Ja pewnie musialbym przejechac ze 100km albo i wiecej.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Jak znajde gdzies łabedzia placzliwego to obiecuje ze bede go tak dlugo focil az nie sfoce ;)Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Edit:
zapomnialem dodac, ze bardzo podoba mi sie fota Tomka i doceniam trud jaki wlozyl w jej wykonanie :) jednak sojka Cichego podoba mi sie bardziej ;)
baaardzo śmieszne, człowiek się przejęzyczyć nie może :p
w żaden sposób nie zmienia to unikalności sfotografowanej przez Tomka sceny.
Moja uwaga skierowana była w jednym celu - wedle mojej opinii, choć może się z nią nikt nie zgadzać, wartość zdjęcia przyrodniczego - to nie tylko kadr i osrość. Będąc właśnie nad Biebrzą przeglądałem sobie album braci Kłosowskich "Ptaki biebrzańskich bagien". Jeśli ktoś się interesuje fotografią przyrodniczą w Polsce, to zna te nazwiska na pewno. Miałem album pierwszy raz w ręce, wydanie z 1991 i powiem wam, że 50% zdjęć nie uzyskałoby na tym forum oceny innej niż kiepskie. Nieostre, mydlane, z okropnym ziarnem i degradacją jakości po powiększeniu. Ale album jest ciekawy i pokazuje ujęcia, których inaczej w żaden sposób nie dałoby się zobaczyć. To jest jakaś opowieść o przyrodzie i jej tajemniczym rytmie, który tak trudno podglądać. Zdjęcie niesie jakiś przekaz, zazwyczaj.
Ja sie podpisuje rekoma i nogami pod tym co napisales Kubaman, ale tu jest forum techniczne o sprzecie i generalnie pod katem sprzetu ocenia sie foty. Nie ma co oczekiwac, ze bedzie inaczej, poprostu takie sa reguly i realia i trzeba je zaakceptowac. Jak ktos chce oceny przekazu to trzeba wstawiac gdzie indziej. Tak czy inaczej nie przeszkadza to w tym, zebysmy sie dobrze bawili i robili foty, a nie testowali szkla i puszki :)
Wg mnie przesadzasz w pisaniu tak wielkiego uogolnienia po tym "ale" . Na tym forum fotki z przekazem rowniez zostaja doceniane. Jako przyklad moge podac bitwe moja z Tomaszem 1972 ;) (nie, nie mam zalu, sam zaglosowalbym na jego fotke bo ma lepszy przekaz a nie technike :) ).Cytat:
Zamieszczone przez yasin
No i wyjatki potwierdzaja regule :mrgreen:
A tak powaznie to wiadomo, kazdy ocenia wedle wlasnego gustu, a my tu poprostu mamy lekko skrzywiony gust :p