U Canona to matryca z 80D lub połówka matrycy z 5DS :D. To dobry obrazek, podatny na obróbkę RAW, sporo detali.
Wersja do druku
Poszedłem w zestaw ultra ekonomiczny: x-m1 + podwójny kit za 1/3 planowanego budżetu. Jak się sprawdzi to będą upgrade'y a jak nie to zobaczymy.
Ja z kolei w x-T10 + 18-55 i 35/2. Jestem po pierwszej wyprawie ( Norweskie fiordy) - ten zestaw jest zdecydowanie za wąski, na szczęście wypożyczyłem 10-24 i nie zdejmowałem go z body.To jest podstawowe szkło na wyprawy.
Ten fuji ze względu na poręczność i wagę, pomimo ułomności bezlustra urzekł mnie do tego stopnia, że niechętnie sięgałem po 6D.
Jeszcze jedno właściwie nigdy nie nosiłem statywu ze sobą jeśli miałem do przejścia więcej niż 1km (mam 055-prob - stara wersja bez x + jakąś odpowiednią głowicę, całość raczej tylko do wożenia autem), czasem jednak by się przydał.
Przejrzałem i może Triopo M130/G130 chciałoby mi się od czasu do czasu wziąć (gabaryty i waga). Czy ktoś ich używał? Czy utrzymają bezlusterkowca? Czy różnica jest tylko w wadze? 130g vs 190zł - 1.5zł/g - nieźle.