W MM jest nieco Sennheiser'ów, ale wielkiego wyboru nie ma, ja właśnie jestem świerzo po zakupie AKG K240, jak dla mnie rewela, zastanawiam się jeszcze nad GRADO SR 60. Ale poczekam, aż kumpel kupi, żeby było do porównania.
Wersja do druku
W MM jest nieco Sennheiser'ów, ale wielkiego wyboru nie ma, ja właśnie jestem świerzo po zakupie AKG K240, jak dla mnie rewela, zastanawiam się jeszcze nad GRADO SR 60. Ale poczekam, aż kumpel kupi, żeby było do porównania.
Raczej mało prawdopodobne, aby sprzęt tej klasy (i w tej cenie) był w MM, a przynajmniej ja nie widziałem słuchawek tej firmy w tego typu marketech.
W sieci "Saturn" jest niezły wybór.
No ładnie 1 tys na słuchawki :smile:
Pewnie mnie wysmiejecie ale ja sprawiłem sobie jakis czas temu TECHNICS RP-DH 1200 i jestem z nich mega zadowolony z XBoxem 360 i Fight Night Round 3 chodza obłednie :smile:
Pozdro.
A jak to sie ma do iPoda? Czy trzeba jakos specjalnie przekodowac muzyke? Trzeba miec specjalnie zapisane plyty z Dolby Headphone?Cytat:
Zamieszczone przez stdanielo
Dolby Headphone generuje przestrzenny dźwięk na stereofonicznych słuchawkach, czyli jeśli do słuchawek dochodzi dźwięk DD czy DTS to na stereofonicznych słuchawkach masz efekt jak na głośnikach 5.1. Testowałem te słuchawki kilka dni i działa to genialnie, podłączyłem sobie je do stacjonarnego DVD kablem coaxialnym i efekt był powalający. co ciekawe do dekodera tych słuchawek można podłączyć drugie słuchawki i we dwójkę cieszyć się efektami. Można się też podłączyć przewodem optycznym. Generalnie bardzo polecam, za tą cenę masz świetny dźwięk stereo, dekoder i rewelacyjny Dolby Headphone.
Ale to dalej tylko stereo, ktore udaje cos wiecej, slyszalem ten efekt, jest niezle, ale to jednak nie to samo co DTS.
Sprzęt tej klasy tj słuchawki Sennheiser i to te wyższe modelek w okolicy 1000 jest w MM.Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
A dokładniej jest ale nie we wszystkich.
Generalnie towary z gazetek w MM są obowiązkowe ale co do pozostałych asortymentów lokalne MM podejmują same decyzję czy dany sprzęt schodzi i czy chcą go mieć na stanie. Dlatego w jednych jest w innych nie.
PS:Jak wybierałem dla siebie to porównałem HD555 do HD600. Różnica była odczuwalna. HD555 miały w stosunku do HD600 wyciągnięte nieco do góry niskie (ale bez przesady) i nieco słabiej przenosiły środek. Dokładnie niestety nie opiszę bo to było gdzieś z rok temu albo i dawniej. Ze względu na cenę wybrałem HD555 i jestem z nich zadowolony. Polecam!.(opinie o nich)
Ciekawy może być też model wyżej HD595. Niby nie 600 ale nowsza konstrukcja oparta na tych samych co linia wyżej przetwornikach.
Ja wlasnie z uwagi na te delikatnie wyciagniete basy wybralem HD555 :)