Odp: Jeden obiektyw pod pełną klatkę do ślubów i wesel - który?
Udzielalem sie wczesniej w watku a slub zbliza sie wielkimi krokami. Na razie mam 16-35mm f/4 is + 24-70mm L II + 50mm f/1.8 STM. Do tego jedna lampa a to wszystko na body 6D. Ale mysle czy nie uzupelnic kolekcji o 85mm f/1.2 albo 35mm f/1.4I. Doswiadczeni koledzy, myslicie ze to co mam spokojnie wystarczy czy dokupic jedno z tych dwoch szkiel?
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin Liberacki
Udzielalem sie wczesniej w watku a slub zbliza sie wielkimi krokami. Na razie mam 16-35mm f/4 is + 24-70mm L II + 50mm f/1.8 STM. Do tego jedna lampa a to wszystko na body 6D. Ale mysle czy nie uzupelnic kolekcji o 85mm f/1.2 albo 35mm f/1.4I. Doswiadczeni koledzy, myslicie ze to co mam spokojnie wystarczy czy dokupic jedno z tych dwoch szkiel?
Kolekcjonujesz szkła czy ślub będziesz robił ?
No wlasnie nie moglem dobrac odpowiedniego slowa, oczywiscie ze nie kolekcjonuje - uzywam.
Jeśli weźmiesz ze sobą taki wór szkła to ciemno to widzę ;-) Zamiast łapać dobre kadry będziesz tylko szkła zmieniał ;-) A w albumie na trzech pierwszych kartach będzie spis uzbrojenia ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin Liberacki
No wlasnie nie moglem dobrac odpowiedniego slowa, oczywiscie ze nie kolekcjonuje - uzywam.
Oblecisz to jednym szkłem, które masz.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin Liberacki
Tzn kup ile chcesz tych szkieł ale chyba na tą chwilę ich nie potrzebujesz
Doszedlem do wniosku ze macie racie! Musze nalapac wiecej doswiadczenia i wtedy mozna sie bawic w przepinanki itp. Bede musial pomyslec o uzywanym 7D jako backup bardziej niz o nowym obiektywie. Rozsadek! Dziekuje
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin Liberacki
Doszedlem do wniosku ze macie racie! Musze nalapac wiecej doswiadczenia i wtedy mozna sie bawic w przepinanki itp. Bede musial pomyslec o uzywanym 7D jako backup bardziej niz o nowym obiektywie. Rozsadek! Dziekuje
Do ślubów 7D będzie idealny
Jeśli już coś to pomyślałbym o czymś dłuższym na plener.
Myslalem nad Canonen 70-200 f/2.8 is l ii ale toz to za ciezka bestia. Moja glowna specjalnoscia jest krajobraz i do tego na 100% kupie Canona 70-300L IS to juz postanowione i nie bedzie zmienione. W plener mysle ze 24-70mm f/2.8L.
Do canona 6d lepiej sprawdza się sigma 1.4 50mm EX czy canon 1.4 50mm?