Cytat:
Poczekajmy na testy użytkowników i dywagujmy.Za chwilę będziemy mieć tu wojnę o ile już nie mamy.
Wersja do druku
Cytat:
Poczekajmy na testy użytkowników i dywagujmy.Za chwilę będziemy mieć tu wojnę o ile już nie mamy.
Pytanie Zaix posiadasz już 5d III z 24-70 2.8 L II bo widzę że masz w stopce a dostępność obiektywu w BH na 12 kwiecień 2012 :) Magia:) Powoli ten wątek zaczyna się robić marketingowy tylko w jakim celu??
Faktycznie miałem pomyłkę w stopce. Skorygowana. Ile rawów widzałem-z 8 może. Niewiele to fakt, ale czy nie jest w interesie Canona, żeby zamieszczać sample podkreślające maksymalne możliwości matrycy i koprusu? Dla kontrprzykładu widziałem również sample z D800, również jpg. Pewnie widziało wielu z was. Z tego założenia wychodzę.Nie sprzedałem domu ani samochodu (akurat niedawno nabyłem ;)) i nie chodzi absolutnie o kwestie finansowe. Mogę pozwolić sobie na zakup 5d3, ale nie w tym rzecz absolutnie. Pytanie co dostaję za tą cenę. Wolałbym żaby dyskusja raczej nie schodziła na komentarze typu "wzruszające historia itp", to nie ma sensu panowie. Chodzi o obiektywizm, nic więcej, ja na napisałem, że jestem wyjątkowo rozczarowany tym co zobaczyłem na samplach. I tak-spodziewałem się czegoś innego. Nie gorszego od 5d2, znacznie lepszego w pewnych kwestiach (AF). Nie ma sensu tworzyć obozów Canon vs Nikon, bo z tego nic nie wynika, oceniając możliwości korpusów i obiektywów trzeba postawić się w sytuacji osoby nie posiadające żadnego system. W przeciwnym razie dochodzi do sytuacji, w której osoba posiadająca choćby jeden korpus i szkiełko za wszelką cenę broni "własnej marki", zero obiektywizmu. Ty chyba my jesteśmy klientami, a często ludzie zachowują się jakby należeli do jednej z tych dwóch korporacji.
"I ty Brutusie?" :
Ja jakoś nie trafiłem w sieci na 8 rawów z mk III, ale może źle szukałem? Co do jpegów: widziałem wczoraj parę jpegów z mk III; pliki z matrycy 22 mpix ważył 1,8 mb - czy uważasz, że na tej podstawie można cokolwiek ocenić? A co do sampli nikona: ostatnio nikonowi filmy z d800 pomyliły się z tymi z 5d mk II, tak więc byłbym ostrożny wybierając body na podstawie kilku firmowych sampli. Jest mi absolutnie obojętne czy kupisz N czy C, ale czy nie możesz poczekać aż pojawią się realne sample? Pali się? Nie masz czym zdjęć robić?
Przebrnąłem przez cały ten bełkot i powiem jedno, ja czekam az pojawi sie w sprzedaży co za tym idzie pojawią się tez normalne sample. Wyciąganie wniosków na podstawie obecnych informacji czy tez samych danych jest mało poważne. 687 postów z czego większa część to dywagacje i zbędna pisanina :)
Mnie bardzo ciekawi nowy model bo jestem posiadaczem 5D i czas na wymiane dziadka na nowszy :)