Odp: Nowości od Nikona 2011/12?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
...
Powiem inaczej; znam ciekawsze sposoby wydania 10 kzł 8-).
Czyli co? Spekulacje na temat taniej klatki pozostają w strefie bajdurzeń?
:lol::lol::lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Takie "pre-ceny" są na ogół mocno zawyżone.
No cóż zobaczymy ale dla mnie amatora 10 klocków za zwykły aparat to niezła jazda.
Powiem inaczej; znam ciekawsze sposoby wydania 10 kzł 8-).
A propos ceny, to moim zdaniem FF "dla ludu" powinno kosztować tyle samo, lub nawet ciut mniej niż topowe APS-C.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
FF "dla ludu" powinno kosztować tyle samo, lub nawet ciut mniej niż topowe APS-C.
Zgadzam się w pełnej rozciągłości. Rodzi mi się jeszcze jedno pytanie, które być może spece od marketingu zadali sobie wcześniej i z odpowiedzi na nie zrobili sobie mapę drogową na naście kolejnych lat: czy LUD potrzebuje taniej FF? Dla LUDU przecież APS-C to aż nadto. LUDOWI wystarczy kompakt z superzoomem. Pełna klatka ma pozostać albo dla profi, albo dla etuzjastów, a ci niech płacą. Pierwsi za narzędzie pracy, drudzy za swoje zboczenie hobbystyczne. Sądząc po polityce cenowej canona i nikona to z ich strony nie możemy liczyć na prawdziwie tanią pełną klatkę i koniec.
Oj, PT Spiskowcy, spiskowcy...
Dlaczego zatem Olympus i Pentax nie wypuściły do tej pory odpowiednika tego (taniego albo drogiego) FF?? ;)
Wystarczyłoby przecież żeby miał 12mpx i Full HD...
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Czyli co? Spekulacje na temat taniej klatki pozostają w strefie bajdurzeń?
:lol::lol::lol:
Nie no speklować można zawsze i wszędzie - taki tego urok ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
A propos ceny, to moim zdaniem FF "dla ludu" powinno kosztować tyle samo, lub nawet ciut mniej niż topowe APS-C.
Otóż to. Ja uważam że granica to ok. 1000$.
W FJ cena D600 spadła już do 8888zł (11111zł z 24-85VR), dostępność od 18 września.
Wiadomo coś na temat awarii forum nikona? Mam nadzieje że to nie przez 6D ;)
Przechodziłem dzisiaj koło FJ i stały już na półce dwa Nikony D600. Szybko się uwinęli z dostawą.