parę slubów w życiu zrobiłem;-) i nie moge sobie przypomnieć sytuacji, gdzie żałowałem, że nie mam dodatkowych lamp porozstawianych na sali
Wersja do druku
Gdy rozstawisz Y460 to na pewno pożałujesz i zapamiętasz ;-)
Może i racja. Jeśli chodzi o filtry cto na lampe używacie coś w kosciele
Ja polecam lumiqest promax, zestaw jest dośc drogi ale niezły i wygodny w użyciu. Ale jak kolega wyżej, uważam filtry nie, ważne jednak by zmiękczyć czymkolwiek.
Ważne jest by oprócz miekiego było również zbalansowane światło odpowiednio. Ja używam Lumiquesta z takimi wrotami otwieranymi (nie pamietam nazwy). Ostatnio kupiłem zestaw Filtrów Żelowych Cokina i pewnie sprawdzę przy najbliższej okazji. Myślę że obróbka jest dużo prostsza jeśli świecisz podobną barwa co światło zastane no i mniej widać lampę na zdjęciach.
Mam troszkę nietypowe pytanie. Jaki patent polecacie do pracy na dwóch korpusach jednocześnie. Jakies szelki, pasy czy coś w tym rodzaju? Linki mile widziane :)
Zwykły neopren w miarę szeroki co by karku nie męczył aż tak jak zwykły pasek + reporter strap rs z 2 body. I póki co nie narzekam, może po tym sezonie wypróbuję pasek reportera na 2 body.