Odp: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3
Rafaelito właśnie ta szybkostrzelność zadecydowała i praktycznie bezbłędny AF. Znajomy po raz pierwszy miał na Euro 2012 1Dx i był pod wielkim wrażeniem a zaznaczam że jest profesjonalistą w tym fachu. Na wyższych ISO też się lepiej sprawuje. I jeszcze jedna rzecz ,drobna dla niektórych, a dla mnie ważna tzn. jakość wykonania body i dobrze leży w dłoni. Trzymałem oba i tu Dx bardziej mi podpasował ale to już sprawa indywidualna.
Gratuluję zakupu :)
Maciej, a zamieść może podobne zdjęcie; strasznie jestem ciekaw kolorów na iso12800 przy AWB...
Ciekawe do jakich wniosków chcecie dojść na podstawie tych zdjęć?
Hmmm... szumy i jakość nasycenia?
Chociaż po takich miniaturkach zbyt wiele spodziewać się nie można ;)
Eee, tak sobie chcemy "pogadać" o nowych puszkach ;)
Mam pytanie do posiadaczy 1Dx. Czy ktoś miał okazje porównania do nikona D4 pod względem obrazka?
Pytanie drugie tak z ciekawości czy ktoś wybierał między D4 a 1Dx, co wybrał i dlaczego?
Choć nie jestem posiadaczem 1Dx napiszę dlaczego wybrałem D4.
Dla: całkowicie bezgłośnych zdjęć w trybie lv, podświetlanych przycisków, mniejszej wagi... i klamotów+oprogramowania na N co mi się walały po pokoju.
Czy rozpatrywałem wybór pod kątem obrazka? Nie, na tym poziomie sprzętu w ogóle nie zaprzątało mi to głowy.
Dlaczego nie wybrałbym go po raz drugi? Dla dwóch rodzajów kart pamięci.
Cytat:
Zamieszczone przez
popi1612
Choć...wybrałem D4...nie wybrałbym go po raz drugi? ...
Masz racje;)
Choc tez mnie zastanawia rozwiazanie z dwoma rodzajami kart?
Cytat:
Zamieszczone przez
popi1612
Dlaczego nie wybrałbym go po raz drugi? Dla dwóch rodzajów kart pamięci.
A w czym problem?Przecież można używać tylko jednego typu.Drugi slot może być pusty.