Kupiłem zamiennik Phottixa do 5D i mam problem z komunikacją, tzn często stan baterii mruga jakby aparat miał się zaraz wyłączyć, a w menu jest ciągle 100%. Po jakimś czasie pokazuje prawidłowy stan i potem znowu to samo :/
Wersja do druku
Kupiłem zamiennik Phottixa do 5D i mam problem z komunikacją, tzn często stan baterii mruga jakby aparat miał się zaraz wyłączyć, a w menu jest ciągle 100%. Po jakimś czasie pokazuje prawidłowy stan i potem znowu to samo :/
Widocznie jest jakiś problem z chipe'm. Sprawdź na ładowarce czy akumulator jest naładowany. No i ja bym zareklamował u sprzedawcy.
Możesz tez sprawdzić aku na innym body czy jest podobnie. W ten sposób wykluczysz ew. błąd współpracy z Twoim body.
Czy ktoś używał zamienników duracella? Sprawdzona marka i dobra cena. Warto kupować?
http://www.amazon.co.uk/Duracell-Rep...6903235&sr=8-1
Mój Phottix Titan (wersja z super-duper chipem) jest niestety wyraźnie słabszy niż oryginał - 900 - 950 klatek, bez specjalnego przyglądania się każdej zrobionej (serie, lub panoramy), i pada. w międzyczasie żeby jeszcze mniej ciekawie - już po 800 potrafi zacząć migać i wyłączyć aparat. Poleży "rozładowany" z godzinę czy kilka, to po ponownym włożeniu do puchy jeszcze kilkanaście czy kilkadziesiąt (na spokojnie, nie serią) da się zrobić.
Innym problemem jest to, że jak rozładuję go do np. 20-40%, zostawię w torbie na parę dni czy tygodni, po włączeniu aparatu zawsze pokazuje 100% przez kilka - kilkanaście następnych klatek.
Słowem jednym - jest słabo. na szczęście tylko jedną sztukę mam, z konieczności bardziej niż chęci. Co oryginał to oryginał.
Tylko.... gdzie teraz kupić pewny oryginał ;]
Używa ktoś innej ładowarki do LP-E6 niż ori ?? Jakiś czas temu kupiłem w Foto-Tip ładowarkę umożliwiającą ładowanie 2 akumulatorów i z Phottixami jest tak jakby nie resetowała ona chipa, więc po ściągnięciu z ładowarki aparat pokazuje dalej taki sam stan jak przed ładowaniem - po włożeniu na chwilę do ładowarki ori już jest ok. Dzisiaj sprawdzę jak z resztą akumulatorów się zachowuje (delta i canon)
Witam, domyślam się, że było w temacie już podobne pytanie do tego, które chcę zadać, ale temat ma ponad 60 stron i za dużo byłoby przeglądania, więc pozwolę sobie jednak napisać.
Jestem posiadaczem Canona EOS 600D, potrzebuję drugiej baterii gdyż czasowo jedna mi czasami nie wystarcza przy kręceniu klipów itd. Nie chcę wydać więcej niż 40 zł, gdyż po prostu mam wiele wydatków i jedynie tyle mogę na ten cel przeznaczyć. Znalazłem na allegro parę tanich zamienników. I teraz, który w niżej podanych będzie najlepszy. Czy mieliście do czynienia z tymi akumulatorami, jak one się sprawują, jak jest z ich wytrzymałością?
Akumulator Bateria LP-E8 Canon 550D 600D gw.2 LATA (2531555745) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
AKUMULATOR LP-E8 do CANON EOS 550D 600D X4 WROCŁAW (2537768390) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
AKUMULATOR CANON LP-E8 EOS 550D 600D KISS X4 X5 T2 (2584453690) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
AKUMULATOR LP-E8 CANON 650D 600D 550D REBEL Wawa (2538453664) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Widzę, że jedna z nich ma 2 razy większą pojemność, ale jak to się ma w rzeczywistości?
Chyba,że jest na prawdę spora różnica w jakości tych powyższych aku a aku firmy Delta i lepiej dołożyć te 10 zł i wziąć tą: http://allegro.pl/akumulator-delta-z...565363581.html
nie posiadam żadnego z nich bo mam lp-e6 oryginalne. W tej cenie napewno żadna z nich nie będzie dobra tym bardziej, że jak widzisz jedna ma pojemność 2800 mAh co jest niemożliwe żeby tyle w nią w ładować czysty marketing. Teraz mało kto się na taką pojemność nabierze, więc ta odpada napewno. Oryginalny akumulator ma pojemność 1120 mAh, więc jeśli chcesz tylko wydać do 40 zł to ja bym wolał dołożyć i kupić coś lepszego bo na akumulatorkach się nie oszczędza bo może paść dla Ciebie w nie odpowiednim momencie albo wybuchnie różne są przypadki no i napewno słabiej wytrzyma i szybciej będzie się zużywać. A jak coś się stanie to wtedy będziesz miał większy wydatek niż to warte. Hahnel napewno będą dużo lepsze od tych co wymieniłeś i kosztują 89 zł są też phottix titan. Napewno ktoś jeszcze napisze bo może używa któregoś z nich bądź innych zamienników firmy np. hama. Ja jestem zawsze tego zdania, że na takich rzeczach się nie oszczędza, a w końcu taki aku nie jest na kilka miesięcy jak się kupi oryginał tylko kilka lat. Zamienników ładować w oryginalnej ładowarce chyba nie można i z gripem róźnie działają zależy jak się trafi też. Problem z chipem zawsze był w nich. Wybór należy do Ciebie. Pozdro
Pawelo1, a co powiesz o tym akumulatorku. Z tego co czytałem na necie, krążą dobre opinie o produktach tej firmy.
Akumulator DELTA zam Canon LP-E8 do 600D 550D (2565363581) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mam zamiennik Delta lp-e6 od dwóch lat i jakoś nie widzę różnicy w działaniu w stosunku do oryginału. Bierz delty