Przemek, jak dobrze zapłacimy za modelkę to w studio też będziemy mogli podotykać
pozdr.
Wersja do druku
Przemek, jak dobrze zapłacimy za modelkę to w studio też będziemy mogli podotykać
pozdr.
Strebor, co prawda to prawda :(
Przemek_PC ile to można patrzeć na te same cycki ;) trzeba sobie życie urozmaicać ;) ale jak by nie było to Wy macie większe doświadczenie [z fotami]... to decydujcie ;) ja się podporządkuję..
PS.
Podpowiecie jakich używacie [najczęściej] ogniskowych do focenia modelek [i jak ktoś robił foty ślubne to też może podać]... czemu pytam... miałem chrapkę na T17-50 2,8 ale teraz zacząłem się zastanawiać że 28-75 2,8 może się bardziej przydać... [biorąc pod uwagę fakt że mam jeszcze kita] ;)
THX za info..
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
barman_pl, wreszcie jakieś konkrety :)
Jeżeli chodzi o moją skromną osobę :) to ja dostosuję się do ogółu. Doświadczenia nie mam żadnego więc zabierać głosu nie będę co będzie lepsze a co gorsze. Jaką decyzję podejmiecie wspólnie do takiej się dostosuję. Cały czas jestem na "TAK"
W studio nie powiem bo nie mam doświadczenia, w ślubniakach przy cropie imho 28 może być za wąsko, oczywiście to zależy od kościoła i od sali, ale ja przerabiałem 28 i zanabyłem sigmę 18-50 2,8 i tym robię 98% zdjęć. 2,8 trochę ciemnawo ale od czegoś trzeba zacząć będą zlecenia będę kombinował nad stałkami chociaż na razie mam stresa przy przepinaniu słoików w kościele że coś mi umknie.
Morfi, ja już ponad 20 lat patrzę na te same cycki i wciąż nie mam ich dość, kocham je :)
Na poprzednim spotkaniu byłem pierwszy raz w studio w sensie, że mogłem robić zdjęcia. Stanęło dziewczę w bieliźnie na szarym tle i zaczyna się strzelanie fotek. Jedna druga, trzecia, czwarta....dziesiąta, dwudziesta... wszystkie podobne do siebie. Dziewczę nie wie któremu fotografowi pozować bo cztery lufy w jej stronę wycelowane i rosyjska ruletka kto akurat naciskając spust trafi na naładowane lampy. Zero jakiegoś klimatu, który w tego rodzaju zdjęciach jest niezbędny że o kompletnym braku pomysłu na to co modelka ma robić nie wspomnę. Lepiej już w tym czasie pogadać o sprzęcie :) Takie jest moje zdanie.
Strebor no właśnie też obawiam się o ten dół ;) że jednak to 28 może być za wąsko w kropie :(
Przemek_PC, no to widocznie fajne cycki Ci się trafiły ;)
Co do sesji to chyba masz rację... jest w tym pewna logika :)
Wojtek, zgadzam się z Tobą w pełni dlatego uważam, że w tak dużej grupie jak ostatnio u Ciebie to można sobie pogadać, jakiś portrecik strzelić i to wszystko. I tak chyba jest najlepiej choć to tylko moje skromne zdanie.
Jeżeli porobione są grupy 2 osobowe to można popracować jeszcze.