Na dowodzie zakupu masz datę kupna - od tamtej chwili posiadasz 3 lata gwarancji, wystarczy rachunek, faktura itd.
Wersja do druku
Nad ceną się szczerze mówiąc nie zastanawiałem ale tak na szybko myśląc, jeśli ktoś by chciał konkretnie takiego z głębią ostrości itd to ok 700zł, z racji, że szkło nie posiada żadnych zarysowań. Dużo taniej bym na pewno nie zszedł z racji, że niemal na codzień pstrykam deskorolkę, a tutaj fisheye jest niezawodny (wysokie przysłony, żeby było ostro i bez głębi mnie już średnio bawią - dlatego jak nie uda mi się go naprawić to postaram się sprzedać, z racji, że ciężko pstryknąć zdjęcie deskorolkowe na f/18 i 1/125s np.).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A nie zszedł bym z ceny 700zł dlatego, że po prostu bym musiał nazbierać na nowy.
Pozdrawiam
Tyle to raczej nie dostaniesz za używkę i w dodatku z IMHO poważnym defektem.
Może uda sie naprawić na gwarancji, to wtedy mógłbyś dalej używać do swoich celów.
Nowy z gwarancją można trafić już za 850zł. Pozostaje życzyć Koledze powodzenia :):):)
Szybkie pytanie - czy z Samyanga da się korzystać z analogami, jeżeli tak to jakie operacje trzeba na nim wykonać, aby było to możliwe? Mój znajomy zapiera się, że podpiął Samyanga pod analoga i bezproblemowo mu działał - spróbowałem, u mnie nie śmiga. Możliwe, czy znajomy prosi się o mordobicie? ;-)
W praktyce na f/3.5 tak wygląda mój samyang: LINK
sam robi hdry? :mrgreen:
Ma wbudowane Machinery, wersję 4.76 :D
Nie nie, bardziej chciałem zwrócić uwagę na występującą głębię ostrości ;) Mam przez to ogromny dylemat czy go naprawić i mieć "wszystko ostre" czy zostawić jak jest...