No i czyja to wina? Dupnego AF w 5d :D
Wersja do druku
No i czyja to wina? Dupnego AF w 5d :D
ale skoro 30D ma taki sam AF a nawet gorszy niż 5D to chybanie kwestia AF lecz zgrania z puszką... sam nie wiem jutro wstane i bede sie bawił od nowa ;)
dziwne.
u mnie tamron 70-200/2.8 trafia w punkt i na 30D i w 5D mkII.
zero problemow z AF ;)
Ja używałem na pierwszej 5d i miałem 95 % trafień. Prócz zdjęć z rajdu :D
generalnie po wielu testach wyszło, że miałem FF na 5D i "Tami" nie ostrzył jak chciałem, O ile na cropie obiektyw był użyteczny od F2.8 to na FF przy 2.8 jest mydlany, dopiero przy domknięciu go do 4 spisuje się jak na cropie przy 2.8 ;) tyle!
to zle.
ten obiektyw powinien dawac obraz zyleta przy f/2.8 na kazdej ogniskowej bez wzgledu czy to FF czy crop.
czyli reklamować?
ja bym odeslal do serwisu poki masz go na gwarancji.
jezeli czytales opinie na temat serwisu pogwarancyjnego tamrona to chyba sam stwierdzisz, ze lepiej nie ryzykowac :)
powtarzam, u mnie T70-200/2.8 na obu puszkach dawal b. ostry obraz, na kazdej ogniskowej przy przyslonie f2.8
na f4.0 to juz mega zyleta.
bardziej zdaje sie nie domykalem go nigdy.
Uprzejmie zapytuję kolegów, którzy testowali tamrona 70-200/2.8 na 5d mk II, czy nie mieli problemów z FF,BF? Rozważam zakup szkła i tylko to mnie martwi, żeby ostrzył w punkt! :) Ma ktoś jakieś doświadczenia?
ostrzy w punkt, nie miałem z nim żadnych jak dotąd problemów, rewelacyjny juz od 2.8 w całym przedziale ogniskowych