http://photorumors.com/2010/02/20/5-...ew-dp-cameras/
Wersja do druku
550D, DPP 3.8: Od tej wersji angle adjustment tool - kopnięcie obrazka o dowolnie zadany kąt.
lada moment pewnei na serwerach canona JP będzie
Mam nadzieje, że dziś będzie w końcu Canon 1Ds IV
No jak to cisza
http://www.canonrumors.com/2010/02/n...graf-printers/
:D
spotkanie dopiero przed nami. Pamiętaj że tam jet -8 czy -9 godzin także oni sobie smaczenią spią :) lub smacznie balują ;)
Hehe, musze prznać, ze w wieku 37 lat jestem naiwny jak 7-latek...
nic ciekawego się nie wydazy po za spotkaniem z Canonem :)
jest wiele rzeczy do przedstawiena:
- firmware do 5D MkII
- 1Ds MkIv
- 24-70 IS
alepo za tym mniejszych ciekawostek w stylu będącego pod znakiem zapytania pod kątem istnienia 60D, czy tez odwiecznie oczykiwanego nastepcy poniekąd dobrego szkła 35 1.4 :) po 100-400 :)
Ja tylko powiem - a nie mówiłem :) Chcecie jakiś obiektyw - módlcie się żeby nie pojawił się na rumorsach :)
i nadal cisza...
Jak to cisza?
Londyn, Wielka Brytania, 24 lutego 2010 r. – Firma Canon przedstawiła dziś nowy aparat ze słynnej serii lustrzanek cyfrowych EOS 1 — model EOS 1Ds (Simba) IV, który definiuje na nowo rodzinę lustrzanek cyfrowych firmy Canon przeznaczoną dla najbardziej wymagających profesjonalistów. Szczególny nacisk położono na ergonomię (uchwyt został całkowicie przeprojektowany, zwiększono też rozmiary przycisków sterujących) Dzięki nowoopracowanej, 44-megapikselowej matrycy CMOS połączonej z zaawansowanym procesorem obrazu DIGIC V i możliwością kręcenia filmów na taśmie filmowej 35 mm, entuzjaści fotografii mogą być jeszcze bardziej kreatywni. W nowy modelu zastosowano rewolucyjny wizjer oraz nowość w serii profesjonalnej - lampę błyskową. Wraz z aparatem zaprezentowano nowy obiektyw 35/1.2 L.
http://img690.imageshack.us/img690/858/1dsiv.jpg
dobre!
Umieszczam to tu, bo nie wiadomo (mi :mrgreen:) o który obóz chodzi a na forum Hazana, to ten wątek cieszy się ogromnym zainteresowaniem. Ztcp tylko Canon i Sony mają sterowanie ekranem w kompaktach; wygląda na rasowy przeciek z działu marketingu.
Cytat:
Zamieszczone przez 43rumors
W razie będzie potrzebne jakieś tłumaczenie tekstów żółtków, to mam kumpelę, która 3 lata się uczy japońskiego.
Polski akcent na canonrumors :)
http://www.canonrumors.com/2010/02/5...e-info-update/
Nowy Firmaware :D
Porządna Firma! ^^
a miało byc tak pieknie... 60 fpsów w 720... a tu pupa ;-)
Ahh ten canon.
Chodziło mi bardziej o "Firmaware"
hehe... nawet nie patrzyłem na góre slajdu ale faktycznie... obciach troche :)
zwykła literówka :) cały czas jest na DPreview do zobaczenia ta strona :)
A co za linka dałem pod obrazkiem? Czytać uważnie!
no ja wiem. widziałem to już... wisi na stronie DPreview już chwilke :)
Szkoda, że na wiosnę nie wyszedł Canon 1ds IV
A tak, tam też jest literówka. I chyba jeszcze jedną przyuważyłem w pozostałej części artykułu o 1D Mark IV, a poza nimi jeszcze kilka innych błędów. Na chybcika robili ten review...
no własnie i tu jest dziwna akcja, 550D ma Digit 4 czyli procek wyrabia i z 60fps.
Myślę, że 30fps i 60fps to Ain't no f...in' ballpark dla matrycy i sposobu jej odczytu, niekoniecznie dla samego Digica 4.
a no może, w sumie to szczytywanie z matrycy i może tu problem.
Do chwili kiedy nie bedzie to oficjalnie, to nie ma co wierzyc w takie zdjecia. Wczesniej bylo jakies pokazujace, jak w menu ktos rozwija 720p w 60.
Druga sprawa ta "polska" plotka, to dla mnie sciema - digic4 czy nie digic4, matryca zczytywanie itd, ale brak 720p conajmniej smieszy... No chyba, ze 5D mark II jest tak ograniczonym body, ze albo 1920x1080 albo 640x480... Jasne.
obstawiam że ograniczone będzie przez Canona :)
Nie szukajmy tak na sile braku przychylnosci canona, sporo dodali do fw 5D w kwestii filmow, w tryb M wielu nie wierzylo.
Poczekajmy zatem na Magic Lantern z 720p60 :P
No to jest oficjalnie firmware.
Cytat:
The addition of new frame rates expands the camera’s video potential, providing filmmakers with the ability to shoot 1080p Full HD footage at 24fps (actual 23.976fps) – the optimum frame rate for cinematic video. 25fps support at both 1920×1080 and 640×480 resolutions will allow users to film at the frame rate required for the PAL broadcast standard, while the new firmware will also change the 30fps option to the NTSC video standard of 29.97fps.
Co te canony robia jakies sztuczne napiecie z tym firmwarem...
Ja rozumiem puszki czy lensy, ale zeby firmwarem sie tak droczyc. Zapowiedzieli najpierw pod koniec roku, pozniej mial byc w lutym, teraz 2 marca oglosili, ze bedzie mozna pobrac 16-tego, cyrk jakis.