Raczej pociąg. Tak jak napisałeś, samochód w Pradze jest zbędny.
Wersja do druku
Raczej pociąg. Tak jak napisałeś, samochód w Pradze jest zbędny.
A co z Chorzowskim ZOO??? ktos sie wybieral z was i co???
my się wybieraliśmy ale powiedziałeś, że zima to nie jest odpowiedni termin... A czy już teraz warto? Jeśli tak to chętnie się wybierzemy...
....dziękuję wszystkim za opinie o zdjęciach....Magda najbardziej: 5,6,9,11....chętnie wybiorę się do Pragi 10-12 czerwiec...do ZOO chorzowskiego również, nie mogę 30.04, 14,15 maj i 21-22 maj oraz 4 czerwca, pozostałe weekendy wolne.....:)
ja do ZOO chętnie, tylko nie wtedy co i Ela, czyli 15.05 i 22.05 :)
Jeśli chodzi o Pragę i jakiś dogodny termin to ja bym się pisał.
Ostatnio byłem w Czechach i świetnie wspominam te wycieczkę pod względem fotografowania, jednakże bardziej podobało mi się Brno, niż Praga. W Pradze czułem, że ludzie chcą zerżnąć ze mnie jak najwięcej pieniędzy, jako od turysty. W Brnie nie ma turystów. Są tylko zapędzeni, pracujący ludzie, studenci i żule.
Jeśliby się znalazło miejsce dla studenta na Pragę i jeśli mogę się do Was przyłączyć na jakieś plenery to z miłą chęcią się piszę. Praga wspaniała, byłem 3 razy, niestety zawsze tylko i wyłącznie pod względem turystycznym, a nie fotografowania.
Praga faaaajna!!
Byłem 2 lata temu w trakcie tzw. długiego łikendu 1-majowego. W tym czasie w Pradze było 100 milionów ludzi, z czego połowa na Karolovym Moscie (wtedy był w remoncie, chodziło się "jednym pasem"), 25 milionów na Hradczanach, a reszta siedziała po knajpach. I to było bez sensu.
Tydzień po długim łikendzie powinno być luźniej, a przede wszystkim na bank będzie mniej Polaków.
A tak na cito:
czy ktoś wybiera się jutro na finał Misterium Męki Pańskiej do Kalwarii?
Byłem 2 lata temu. Tydzień. I przez cały tydzień było zimno, pochmurno i deszczowo :( To był Czerwiec. Gospodarz u którego mieszkaliśmy, mówił że do Pragi najlepiej przyjechać we Wrześniu. Podobno jest już pusto i Praga wygląda wtedy najpiękniej.
A ja mam pytanie z innej beczki.. jakby ktos sie wybieral do Chorzowa. oczywiscie sie do was dolacze.. ale .. mam jedna mala prosbe.. mam do odebrania w Saturnie w fotolabie pakiet fotek.. 20 zl.. czy ktos moglby wtedy to dla mnie odebrac?
czesc, bylem w pradze i w sumie na sam zamek zlazlo mi 3 dni bitego lazenia. 1 weekend to bedzie malo ale JESTEM CHETNY tylko ze nie stety mi pasuje drugi termin podany przez Roberta.
JaBlam, pisz na priw. jutro z rana, a wiec w sobote moge ci odebrac pakiecik. pozniej odbierzesz odemnie lub od kogokolwiek albo sie wysle w ostatecznosci, nie ma problema. moge tez komus przekazac jesli trzeba.;)
Czy ktoś ma ochotę na jakiś plener? Ostatni latam po parkach i łąkach z obiektywem makro... wiem ze masa ludzi zakupila sobie Elki 100 wiec moze jakis makro wypad? Niekoniecznie musi byc w Krakowie...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No to moze na 1szego maja do tego zoo??? ma ktos ochote?
witam od siebie dodam ze jak sie wybieracie do Pragi pociągiem to najlepiej podjechac do Zebrzydowic jakąs osobówka i tam wsiąśc do EUROCITY POLONIA i kupic bilety od czeskiego kierpocia do Pragi wychodzi bardzo tanio a pozniej kupic sobie bilety na czeskie drahy :-D:-D
Jablam: my nie damy rady na 1 maja :( A chętnie byśmy chorzowskie zoo odwiedzili...
1 maja odpada niestety w moim przypadku :(
U mnie wolne: 3 i 7.05.
3 i 7 maj też mam wolny...
Czyli rozumiem, że zbieramy ekipę na wypad do Chorzowa? W takim razie może lista. W planie są dwa terminy: 3 maj (wtorek) lub 7 maj (sobota). Wpisywac się na listę kto i kiedy ewentualnie chce jechać...
1. madallenka 3 i 7 maja - obojętne
2. Robert 3 i 7 maja - obojętne?
3. canis 3 i 7 maja - obojętne?
Ja bym był chętny na termin 7 maja.
1. madallenka 3 i 7 maja - obojętne
2. Robert 3 i 7 maja - obojętne?
3. canis 3 i 7 maja - obojętne?
4. gozno44, 7 maja
3 maja jesli mnie zabierzecie 7 arbajt :roll:
1. madallenka - 3 i 7 maja - obojętne
2. Robert - 3 i 7 maja - obojętne?
3. canis - 3 i 7 maja - obojętne
4. gozno44 - 7 maja
5. ep09gregory - 3 maja
4. gozno44 - 7 maja
5. ep09gregory - 3 maja
6. nessuno - 7 maja
4. gozno44 - 7 maja
5. ep09gregory - 3 maja
6. nessuno - 7 maja
7. Elisabeth 3 lub 7
4. gozno44 - 7 maja
5. ep09gregory - 3 maja
6. nessuno - 7 maja
7. Elisabeth 3 lub 7
8. Jablam - w sumie moge codziennie :D A tak na serio... jesli juz to 7 my...
No chyba ze macie wolne 2gi maja........ albo np sobota 30ty...
To myślę, że mozna by wstępnie ustalić 7 maja.
Jutro ok. 7-8 wybieram się do Parku Etnograficznego w Wygiełzowie. Dwa wolne miejsca w samochodzie. Ma ktoś ochotę dołączyć?
http://www.mnpe.pl/index.php?option=...d=49&Itemid=55
Czyli rozumiem, że ustalony termin to 7 maja. Co do godziny i transportu (pociąg, auto?) trzeba będzie się dogadać przed samą sobotą. Rozumiem, że na razie lista wygląda tak:
1. madallenka
2. Robert
3. canis
4. gozno44
5. nessuno
6. Elisabeth
7. Jablam
Jakies ustalenia? Kiedy jedziemy? Jak jedziemy?
No z tego co widze to macie 6 osób... ja odpadam bo mam wlasny transport w postaci dwóch nóg... wychodzi ze albo na 2 auta albo.... autobusy.. z Krakowa busy jezdza prawie co godzine albo i czesciej... UniBus na pewno z dworca autobusowego stanowisko 9 (na dole).... i wysiadacie w Katowicach na ul Korfantego kolo Spodka... stamtad to 5 przystankow tramwajem do zoo..
http://www.uni-bus.com.pl/rozklad_jazdy#katowice-krakow
Bus kosztuje 12 zl i jedzie godzine... Wiem ze jeszcze jest jeden przewoznik, tez z DA w Kraku na dole... chyba stanowisko 12... one jakos tez tak co godzine jezdza wiec w polaczeniu - macie co 30 minut autobus.
Pociagiem sie nie pchajcie bo to bez sensu jechac 2 godziny pociagiem Krakow-Katowice (70KM!) i dodatkowo placic 14-18 zl za bilet. Jak juz sie zoorganizujecie, to dajcie znc zebym wiedzial gdzie mam sie zjawic....
Acha i jeszcze jedna sprawa - parking ..... zoo takowego nie ma (park wokół) , a i potrafi byc niezle zapchane na ulicy Chorzowskiej/Katowickiej wiec, czasem lepiej jest zaparkowac gdzies obok i po prostu przejsc sie kawalek. Sobota to niestety - tlum ludzi na weekendowe spacery z dzieciakami.
Po rozmowie z Szymonem proponuję wyjazd dwoma samochodami.
Z racji że pojedziemy z róznych stron Krakowa, proponuję zbiórkę o 8:00 na pierwszej stacji za bramkami na autostradzie.
Jarku możemy umówić się na 9:00 pod bramą ZOO?
Ja i Magda mamy transport.
Oczywiscie ze moge.. tylko nie pamietam czy zoo od 9 czy 10...:) Stawie sie gdzie powinienem...:)
Od 9-tej. I maja jelenia na sprzedaż!
Ja niestety muszę tym razem zrezygnować. Udanych kadrów życzę.
dzięki za super towarzystwo, transport i za pyszny chlebek gospodarzowi ;D
Będe pierwszy:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
wrzucam tylko zwierzaki, reszta jutro, albo pojutrze :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
no super, znowu edycja nie działa, a ja się nawklejałam pół godziny :(
2.
3.
4.!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
2.
3.
4. !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ok, widzę, że nic z tego... :(:confused::roll::-x
Szymek ze zwierzaków to najbardziej 2, 6(ta małpa mnie rozbraja swą miną od wczoraj :D), portrety bardzo fajne :)
2.
3.
4.
5.!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Ness: 15 i 17 dla mnie genialne.
nessuno – duże brawa za całokształt, najlepsze: 10, 13, 14, 15 i 17
canis_lupus – fajne portrety oraz 6 i 9
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Oj widzę, że plener się udał. Wszystkie fotki wspaniałe :)
Robert: 1, 4, 7, 10, 14 :)
A gdzie lwy, elefanty i giraffy?
elefant był juz na zdjęciach przecież.
już przy kasie wisiała kartka, że "brak ekspozycji żyraf i krokodyli", ale pani nie chciała nam obniżyć ceny biletów ;) hipopotam był nadmuchiwany, bo poza nosem nic nie było widać, lwy leniwie zalegały wybiegi ani myślały się ruszyć, jedynie zebra była bardzo przyjazna :D
e tam.. zapomnialas o misiu... o strusiu przyjaznym tez zapomnialas...