Jeeeah!
ps - pewnie bylo;)
Wersja do druku
Jeeeah!
ps - pewnie bylo;)
ała! :twisted:
o ile mnie pamięć nie zmyla w marcu/kwietniu u Towersa kupiłem za 5650 (cashback był chyba ~200ojro?) więc wtedy piątka wyszła około piątki :mrgreen:
btw
tak sobie czytam i czytam i chyba zamiast zmieniać puszkę zakupie jakieś jasne szkło...
Ahahahaha.Ale to już przebija wszystko. 7D za 3840:-))
bystry jesteś SeWo
ciekawa plotka nie żebym w takiej cenie to była moja 4od jak kupowałem aparat:P
że rok temu 40D kosztowało tyle ile 5D teraz. chyba o to chodziło.
OK, Alfiok dał d**y jak nigdy, kiedy żółte big, kiedy Canon spuszcza NDA?
po tym co widzę u Sony zaczynam się poważnie obawiać o moje piwa. W takiej sytuacji raczej nie będzie studyjnego Nikona i sytuacja tylko się pogorszy. Bo pokaże, że nadgonienie a nawet prześcignięcie przez konkurencję na krótkim dystansie było możliwe, ale nic więcej..
Oby C wcześniej nie miał informacji o prawdziwym obliczu A900
Na Canon Rumors znowu piszą o dwóch puszkach FF od C
Miał miał, pewnie bardzo dawno temu CMOS core information, tyle wystarczyło.
Tego się da zatrzymać od jakiegoś roku lub wcześniej. Niedawno hiszpański tłumacz na dpreview pisał w wątku o 7D, że tłumaczyli coś - NDA - dla Canona 5 miesięcy temu i guys be patient...
gotowych to Canon mogl miec i 5 puszek. ale jak tego nie naprodukowali
masowo, to na chwile obecna 4 moga schowac do szafy i poczekac na
kolejny smark ze strony Sony. bo to co teraz Sony wypuscilo to jakas
po*******ka jest, a doszukiwanie sie w tym konkurencji dla 1Ds to dosc...
daleko idaca przenosnia literacka :mrgreen:
na chwile obecna wyglada to tak, ze jesli Canon wypusci mega plastikowego
nastepce 5D o zblizonych parametrach, z 21Mpix matryca o jakosci per-pixel
na poziomie starego 5D - to ma pozamiatane wszystko na rynku, do czego
D3/D700 nie pasuja. bo Sony dopiesci sympatykow 4 literek i w* megapikseli,
ktorzy z checia postawia ten szajs kolo nowego Blu-ray i plazmy.
bo jakosciowo to ten korpus nie robi zadnego wrazenia na rynku... moze
poza uzytkownikami Sony-Ericsson
Czy mi sie wydaje, czy dzisiaj Ksiezyc mocniej swieci na nowa puszke? :)
Uszczelnianie piątki? Nie jest uszczelniona,kukułka nic tu nie zmieniała.Brak lampy wynika z duzego pryzmatu pentagonalnego. Z lampką to juz bylaby wieżyczka. :lol: BTW. to mi jej nigdy nie było zal.Pozdrawiam.Cytat:
BTW, jak myślicie, jest szansa na flash ? Wiem, że usunięcie flasha z 5D miało zwiększyć jego szczelność, ale Nikoś D700 ma i jakoś nic mu się nie dzieje. Czasem to maleństwo pomagało (doświadczenie z 20D). :)
Odsłania się - patrzcie tu na zrzut ekranu. Nie widać napisu Canon ani obrysu obiektywu.
Zaraz, zaraz, ale na którymś z bannerków nie było pokrętła, a tu jest. Rozumiem więc, że ten z księżyca to niższa półka a ten bez pokrętła to ten wyższy. Tylko że qurcze obydwa bannery ze sobą nie korespondują i tak jakby każdy z tych aparatów miał byc "the one".
U naszych przyjaciół z Grupy Wyszehradzkiej ciągle pokazują wersję bez pokrętła.
Sanki są, pokrętło jest, jest też dość długi uchwyt... czyżby zintegrowany grip?
Co do terminu odsłony to najprawdopodobniej - 23 wrzesień :smile:
Co do nazwy puszki to obstawiałbym 5D mII ,a nie 3D 7D (w końcu to ewolucja nie rewolucja ;-) ) a jesli będą dwie to tą bez pokrętła mogłaby być IV versja 1 ;)
5D mkII + 24-70 2.8 IS L chyba by się nikt nie obraził :lol: pomarzyć
EOS widać. Ale numerek jest juz zasłoniety w sposób identyczny jak dół aparatu (czyżby grip ?), i oznaczenie na obiektywie. Kurna dałem sie wciagnąć w gierki Canona :evil:
na japońskiej stronie też teraz widać logo
EDIT; kwestie workflow i D700 proszę przenieść na priv
A w marcu - jak zwykle - zachmurzenie duże ;)
Dobrze, że zbieram na macro... ;)
Bo u nich pokazują "ten trzeci" aparat ;)
Wciągnąć dałeś się dawno - teraz tylko zdałeś sobie z tego sprawę!
"Wolność to uświadomiona konieczność" - nie pamiętam, kto to powiedział (zdaje się, że Lenin albo Marks)... ;)
Mozna sie dopatrzec ze bedzie to nowy 5D, a nie 1Ds, bo ... wszystkie jedynki stanadardowo byly pokazywane z 50mm, a tutaj widac zarys 24-105, czyli kita do nowego 5D :)
workflow przeniosłem do "Software"
http://canon-board.info/showthread.php?t=38280
a tutaj widać zarys 24-105 2,8 IS :) poprawiłem
24-105/ 2,8 IS kick ass. To byłoby dyszka,tylko cena pewnie też da po gałach. Stawiam na 5,5k albo nawet 6. A co!
[QUOTE=hludzik;525322]Co do terminu odsłony to najprawdopodobniej - 23 wrzesień :smile:
...KSIĘŻYCA na niebie przybywa, więc i flash coraz jaśniejszy....a kiedy to mamy księżyc w pełni....? wówczas odsłonią całe body i prawda wyjdzie na jaw...:-)