wszystkie Twoje potrzeby spełnia 6 do tego wifi przy pracy z masztem ... no ale kasa zostanie przy piątce na jakieś duperele
Wersja do druku
Do 6d z wifi i maszt, podchodziłbym raczej "nieśmiało"...opcja b. fajna. Zapewnia wiele wygody, ale programik canona(lub nie) eos remote raczej za dużo ustawień nie ma. No i najważniejsza rzecz - po ok minucie rozłącza połączenie a przywrócić je można tylko z body(6d). Kiedyś bawiłem się dslr controllerem i tam przynajmniej było wszystko po kablu. Na 6d takiego połączenia nie testowałem, bo nie jest mi to potrzebne przy moich zdjęciach.
Szczęśliwego Nowego!!!
Ps moja rada dla autora wątku. Samodzielnie potestuj body. Pożycz/wypożycz. Sprawdź ergonomię, jakość zdjęć, współpracę it. W tabelkach i testach to w większości suche dane, które nie zastąpią własnych testów. Niedawno miałem dylemat jaką pełną klatke wybrać. Wybór padł na 6d. Dlaczego? Wygląd(mniejszy, lżejszy - niewiele większy od 650d, który użytkuje Żona). współpraca ze speedlightami, ergonomia(fajniejszy uchwyt). Wyższe, użyteczne iso, Co mi brakuje? Sterowania jak w 5d mk2(przyzwyczajenie jednak robi swoje), brak przycisku WB?!!!(dla mnei to porażka). i chyba tyle.
Wybrałem i problem z zastanawianiem się mam z głowy i robię zdjęcia.
Jeszcze raz pozdrówka. Miłej ZABAWY!
Nad połączeniem WiFi myślałem o wykorzystaniu Aputure Gigtube Wireless II - z tego co miałem okazję zobaczyć, bardzo interesujący sprzęt do pracy z masztem. 6d całkiem ciekawie wygląda, jednak trochę pieniążków więcej kosztuje i zastanawiam się czy jest to tego warte. W tej kwocie może udałoby się kupić 5d mark II + Gigtube Aputure, Z drugiej jednak strony 6d jest nieco lżejsze i mniejsze - na 14 metrowym maszcie to ma znaczenie dla stabilizacji zwłaszcza w trudnym terenie.
Do 20 stycznia podejmę decyzję i się z nią podzielę - wszystko zapewne będzie zależało od oferty. Mieszkam w Bieszczadach tutaj ciężko o wypożyczenie sprzętu i to mnie boli bo chętnie bym to zrobił za wskazówkami kolegi z tego wątku.. Tabelki i testy to nie to samo co obraz i preferencja własna.
Wszystkiego dobrego i ciekawszych kadrów w nowym roku!
Nie daj się walić w rogi, po co Ci tani zum, kup se stałkie 17 mm f/4 TS-E z pięknie wybulwioną przednia soczewką i bez AF a i tak zobaczysz, że rogi są marne w porównaniu z TS-E 24 mm, który jest tańszy. :lol:
Albo nabądź ze trzy Cajsy.
Troche mnie juz nudzi narzekanie na kiepskie rogi w zumach UWA.
Poszukaj lepszego szkła niz te Canony w porównywalnej cenie, wadze, i wygodzie użytkowania, to je natychmiast polubisz. Wiedza to klucz do szcześcia.
Czy ktoś posiada 6D w wersji N (bez GPS i WiFi)? Można kupić go w Polsce, czy pozostaje Zachód?
Chętnie odpowiem - powinien być co najmniej o kilkaset zł tańszy, a ani GPS nie jest mi potrzebny, ani WiFi niezbędne.
Jeśli nie byłby wyraźnie tańszy, to oczywiście nie ma tematu jego kupna.
Ale skoro wiadomo, że taka wersja istnieje, to jednak chciałbym choć zobaczyć, ile kosztuje.