Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Aukcje usuwane przez pracowników allegro, więc - póki co - nie urojenia, tylko coś jest na rzeczy.
Niestety różnie z tym bywa. Problem polega na tym że czasem sprawa jest dość zawiła i pracownik alle usuwa (może mają taki prikaz że lepiej usunąć niż później mieć problemy).
Nie chcę się tu rozpisywać ale mój znajomy (ma legalny sklep na alledrogo) miał taki problem (ma legalny sklep na alledrogo), że konkurenci wymyślili sobie na niego taki sposób. Raportowali jego aukcje pod różnymi pozorami i przedmioty znikały mimo że pochodziły z legalnych źródeł. Niestety świat w którym żyjemy jest dziki i ludzie zamiast zajmować się tym w jaki sposób być lepszym od konkurencji i rozwijać swój biznes wolą posuwać do takich metod. Jak widać donosy do skarbówki czy PIP-u już nie wystarczają.
to konto handlarza, ale możliwe ze obiektyw kradziony
Zawsze można poprosić o podanie nr seryjnych jeśli wszystko jest ok, to nie powinno być z tym problemów. Ja ostatnio sprzedawałem canona 10-22 za 1300 zł też bez papierów ani osłony, to pewnie też byłbym podejrzany:twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez
rostek andrzej
Zawsze można poprosić o podanie nr seryjnych jeśli wszystko jest ok, to nie powinno być z tym problemów. Ja ostatnio sprzedawałem canona 10-22 za 1300 zł też bez papierów ani osłony, to pewnie też byłbym podejrzany:twisted:
Gdybyś od razu udostępniał numery seryjne, to tylko cena byłaby podejrzana :p
do 10 000 można spoko, allegro zwraca
powyżej to już ryzyko
ale za te pieniądze to prawdziwa okazja...może się okazać
Lokalizacja Wielka Brytania. Nowe konto. Aparat użyty kilkukrotnie i już nie potrzebny:?:. Aukcja dla ludzi o mocnych nerwach. Ja bym wolał nie liczyć na zwrot allegro
i dlatego warto płacić na allegro CC-jakby co to robisz reklamacje w banku-mniej zachodu a kasę oddadzą
myślę ze on za taka kasę tego nie odda