Ja bym jeszcze jako wadę, prócz wciskania w torbie dorzucił brak blokady w sankach. Mi to badziewie często zsuwa się z aparatu.
Wersja do druku
Ja bym jeszcze jako wadę, prócz wciskania w torbie dorzucił brak blokady w sankach. Mi to badziewie często zsuwa się z aparatu.
No, ja się najbardziej boję, że mi gdzieś niepostrzeżenie w terenie wypadnie i szukaj wiatru w polu.
Moze przeoczylem w watku...
Czy ktos uzywal/ma Pixel PAWN TF-361 ? I jak to sie ma do Yongnuo ?
Na umbrella holderach spokojnie można Yongnuo zacisnąć natomiast problem pojawiał się z mocowaniem na korpusie i też szukałem rozwiązania i... znalazłem coś takiego.
Mój przykład oparty jest o 5DMkII z gripem
Potrzebne jest:
- ball bungee
- grip
- płytka do mocowania na statywie - u mnie prostokątna - zakręcona na gripie
Na zdjęciach przykład mocowania ;)
Yyyyy... a dlaczego montujesz _odbiornik_ na korpusie, a nie nadajnik?
Nadajnik ma metalowa stopke, co prawda nie ma zadnej blokady, ale u mnie siedzi calkiem niezle w sankach.
Odbiorniki dolna stopke maja fatalna, ale ja po prostu przykrecam je na gwincie do statywu i po klopocie, siedza lepiej niz w sankach.
takie pytanie: wymienilem RF-602 na aputure trigmaster bo sie okazalo, ze RF-602 nie ma obslugi bulba np. na 2 godziny i trzeba trzymac caly czas przycisk. Po wymianie dopiero zakumalem, ze apurture trigmaster dziala na 433 mhz a RF-602 na 2,4 ghz. Czyjest jakas roznica pomiedzy tymi czestotliwosciami w wyzwalaniu lamp studyjnych (powerlux 500 + 5dmk2) jesli chodzi o czasy ? Na kablu mam rowno naswietlona klatke na 1/160s a na aputure trigmaster na 1/100 a RF-602 nie zdazylem przetestowac pod tym katem. Czy RF-602 pod wzgledem czasow dziala lepiej niz AT czy roznica tkwi tylko w lepszym przechodzeniu sygnalu przez sciany, wieksza odleglosc itp ??
RF-602 na 5D2 synchronizuje dobrze na 1/200, dziwne, że na kablu tyle nie wyciągasz...
1/160.