Az tak smuzy ? Czytalem wypowiedzi ludzi na forum mva, pisali ze nie jest tak zle :P Pdobno nawet da sie pograc normalnie.
Wersja do druku
Mhh, patrze na to przy uzyciu mojego starego samsunga crt (757dxf), i przejscia pomiedzy kolorami sa dokladnie widoczne, ale kolorystyka jest raczej dosyc szara. Trudny jest mi sobie wyobrazic zeby moglo to byc calkowicie szara, bez widocznych przejsc pomiedzy kolorami. :P
ad. Tom01 - więc czy warto zmieniać tego AOC'a i ile trzeba wyłożyć minimum kasy aby otrzymać monitor o naprawdę zadowalających parametrach do obróbki?
co do rzeźnika - na CRT na 100% widać szary gradient i co kilka kolumn kolumny paskowane. Na crt nie działa sztuczka z tęczą? Kąty widzenia - boskie jak dla mnie. Tego też właśnie boję się po ew. zmianie na LCD
Włączenie dopalacza ciekłych kryształów chyba. :-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=32374
Tanie CRT mają mniej popieprzoną gammę niż tanie LCD. Rozsądny LCD się zaczyna od ok 1500 zł. Dobry 2x tyle.
Ojej, czyli jakość, która mnie interesuje to ponad 2000 zł. A co to są matryce S-IPS i czy nadają się do obróbki zdjęć?
Dobry i tani to dwa monitory.
Sama matryca najwyżej nadaje się jako podstawka pod garnek. W monitorze natomiast jest jeszcze milion innych zabawek, które będą decydować jak ona będzie świecić. Są monitory z S-IPS za 1500 zł, a są i za 8 tys zł. Tylko idiota sądziłby, że mają coś ze sobą wspólnego.