ja tez wiekszosc zdjec robie na 2,8
a jak potrzeba wiekszej GO to zawsze mozna zrobic 3 kroki do tylu
Wersja do druku
ja tez wiekszosc zdjec robie na 2,8
a jak potrzeba wiekszej GO to zawsze mozna zrobic 3 kroki do tylu
ja tez praktycznie nie przymykam chyba, że jest bardzo jasno albo bardzo ciemno i trzeba użyć lampy
A jaki filtr polecacie na obiektyw?
im droższy obiektyw tym droższy filtr :)
Filtr ze zlotymi obraczkami, welonami i koniecznie z rozyczkami dookola. W sytuacji kiedy wywiad przed slubem zadziala jak nalezy mozna uzyc filtra z niemowlakami, pieluchami, zasypkami i innymi gadzetami :)
A co sądzicie o konfrontacji 5D w stosunku do D200 Nikona w kwestii przydatności do zdjęć ślubnych? W pewnym wątku na fotopolis trafił się właściciel D200 no i się zaczeło... Czy nikoniarze mają aż taką zaćmę, czy też nie potrafią już "normalnie" zdjęć robić a tylko spust migawki bez sensu naciskać? Jak komuś się chce poczytać to link poniżej
http://forum.fotopolis.pl/viewtopic.php?t=6400
trzeba przyznac Marantz ze dobre teksty leca :-) pozwole sobie jeden zacytowac tak zeby utrzec nosa posiadaczom piatki ;-)
"5d na slubach? i to jako podstawowe? wspolczuje. nie zazdroszcze. toto w ogole dziwny sprzet jest...obsluga fatalna, czyli w teren nijak. do studia tez nie, bo jakosc nie ta. wiec agencja reklamowa odpada. w sumie...aparat dla hobbystow i wielbicieli przestarzalych rozwiazan."