Drodzy Forumowicze, potrzebuje porady.
Ile za zdjęcia dwóch aut wynajmowanych do ślubów? zdjęcia potrzebne na stronę internetową. Zdjęcia robię dla kolegi, więc trochę będzie taryfa ulgowa. :)
Wersja do druku
Drodzy Forumowicze, potrzebuje porady.
Ile za zdjęcia dwóch aut wynajmowanych do ślubów? zdjęcia potrzebne na stronę internetową. Zdjęcia robię dla kolegi, więc trochę będzie taryfa ulgowa. :)
Weź nie przesadzaj kumpla chcesz kasować. Nie ci flache 0.7 postawi i bedzie git.
Niby by tak wypadało, ale już robiłem kilka razy za flaszkę, której jeszcze nie zobaczyłem :P a teraz wyraźnie chciał żebym mu podliczył ile wyjdzie. Auta są ojca, więc to taki pośrednik ;)
Oceń ile na tym rocznie zarabia, podziel przez 10-20 i masz stawkę ;)
Najpierw się rozlicz za wcześniejszą robotę, i dopiero zacznij gadkę co dalej.
Tak jak zrobiła kapela w filmie " Wesele" :-)
Ile zajmie Ci dojazd na miejsce zdjęć? same zdjecia to 20-30 minut ale potem jeszcze na kompie trzeba trochę pomuskac.
Szacuję że zajmie Ci to ok 1-15,h plus dojazd.
Pomyśl ile chcesz dostać za strate 1,5h + dojazd swojego życia. dodaj VAT i podatek, dodaj amortyzację sprzętu i już masz kwotę
Ok, dzięki. Trochę mi się rozjaśniło ;)
Dojazdu nie będzie, bo pewnie z nim pojadę :) a zdjęcia to pewnie ze 3h zajmią. Ostatnio jedno auto strzelałem i zeszło ponad 2h.
Hahahah, dokładnie :D Ale przynajmniej hojny, najbogatszy gospodarz we wsi - Wojnar zapłacił szczodrze :) Postawili chłopaki ultimatum - nie ma kasy, nie gramy a na dodatek przez mikrofon powiemy "żeś Pan jest skąpiec" :D.
@Zrób tak samo, tym bardziej, że sam powiedział, że masz wszystko dokładnie podliczyć.
Weź policz godziny (wszystko łącznie z obróbką) i przedstaw swoją stawkę np. 50zł/h
Najprościej jak się nie wie.