no właśnie czekam co ta książka w moje życie wniesie i obstawiam,że autor przed nazwiskiem ma ks. albo komuś książka nie schodziła to się z kurią dogadał. Jak to będzie tylko na rok to niech sobie tą książkę w...., jutro zobaczymy (się)
Wersja do druku
no właśnie czekam co ta książka w moje życie wniesie i obstawiam,że autor przed nazwiskiem ma ks. albo komuś książka nie schodziła to się z kurią dogadał. Jak to będzie tylko na rok to niech sobie tą książkę w...., jutro zobaczymy (się)
szkoda tylko, że nie doczytałeś drogi kolego do końca mojego postu...
wyraźnie napisałem, że jeśli jest to cel podany: dom dziecka, chore dzieci etc. to jak najbardziej dam, aczkolwiek, gdy nie wiadomo na co dajesz to można się domyślić...
poczytaj, przemyśl- pozdrawiam. :)
Oczywiście że doczytałem do końca. Skoro nie byłeś pewien na jaki cel będą zbierane datki to po co wypisywałeś bzdury w stylu "nowa bryka dla księdza"?
Ta uwaga tyczy się Twojej osoby. Prosta zasada : nie jesteś czegoś pewien - nie pisz.
Widzę, że wrze! O co wrze? O "czarne" wrze.
A czy ktoś wie dlaczego świstek obowiązuje na terenie jednej diecezji?
Czy jest na to jakiś paragraf ?
Właśnie brak odgórnych regulacji, odnośnie "zasięgu" obowiązywania oraz czasu ważności uprawnień, jest w tych kursach najdziwniejszy. Skoro funkcjonuje "to" w takiej a nie innej formie znaczy się iż tak ma być. Tak na marginesie to pozwolenie wydawane przez Archidiecezję Katowicką obowiązują na terenie całego kraju - przynajmniej w teorii.
Więc w każdej diecezji musiałbym wyrabiać legitke na nowo? Wyrobiłem w krk, więc jak będę chciał robić ślub we wrocku ksiądz może mi jej nie uwzględnić...? Panowie... albo ja tu czegoś nie rozumiem, albo ktoś tu herezje szerzy :twisted: ;)
A tak z ciekawosci, to zdarzylo sie komus, ze mu nie pozwolono focic z powodu braku tego papierka?