mark I tez ;)
chodzilo o to ze w ofercie aktualnie sa dwa bo zarowno mkII jak i mkI sa starymi modelami ;) ale jak by je tez liczyc to bedzie 4 ;)
Wersja do druku
Może widzieliśmy inne sample ale IMO rawy z a900 są b dobre. Jpgi są jakie są, ale i tak większość targetu jpg traktuje jako wglądówkę a nie plik do obróbki i mają je, mówiąc oględnie, w nosie.
BTW Nikon wszedł w FF swoimi dwoma puszkami dzięki Sony:)
Sony nie ma szerokiego systemu i pewnie długo nie będzie go miała, ale raczej ciężko udawać że nie ma FF. Odgrażali się 50mpix i jeśli rzeczywiście pójdą w tym kierunku, to ani Canon ani nikt inny nie będzie mógł tego zignorować.
Ciekawie się zrobi dopiero kiedy Samsung stwierdzi, że warto zainwestowac więcej w dslr - oni też mają potencjał:)
I tak i nie. FF jest dobrym posunięciem, bo jak wiadomo stwarza konkurencje dla Canona i Nikona, co nas konsumentów powinno jak najbardziej cieszyć. Jednak jeśli debiut Sonego w grupie lustrzanek FF nie wypali może to spowodować, że w tym segmencie firma bedzie postrzegana jako taka co "chciała, ale nie mogła"
Wiem, znam inforamcje na temat a900, jednak sadzę, że producenci celowali w segment pro, jednak z uwagi na brak doświadczenia i kilku wad nowej puszki nazwali ją "Semi" żeby nie było, że dużo gadali, a g...o pokazali:smile:
Oni maja potencjał, ale chyba pobrany od Pentaxa, patrząc po pierwszym lustrze;-) Ponadto obiektywy wyprodukowane przez firmę Schneider Kreuznach dla Samsunga mozna policzyć na palcach jed.. kilku rąk:D choc oczywiście zapowiadaja premiery. co do 50mpix, to lekka przesada. takie rozdzielczości to się robi do średniego formatu i są uznawane za dobry wynik.. ale jak widac Sony musi pokazać, że jak chce, to może;-)
Genialna spostrzegawczość :) Sony, to ma własny, a nie pobrany :) A że Schneidera Kreuznacha, to chyba nazwa tylko została (kolejne podobieństwo z Sony :) ). Normalny lajf. Tytuł można odziedziczyć albo kupić, N i C dziedziczą z pokolenia na pokolenie, a S i S musieli kupić :)
Szczerze mówiąc ja też tak myślę, ale bardziej zdaje mi się że musieli wypuścić ją wcześniej (konkurencja) i dlatego nie wszystko jest dopracowane. Ale to też daje nadzieję na jeszcze jedną w pełni profesjonalną puszkę od SONY
i zapadła cisza... :roll:
Fajna modelka8-) rozumiem, że pierwsze zdjecia to były pełne kadry, a drugie to wycinki z powiększeniem 100%? czego mozna
się spodziewać po takiej rozdzielczości? widac tylko niedoskonałosci cery, posklejane rzęsy i źle rozprowadzoną szminkę na ustach, a cała uroda gdzieś pryska:roll:
noo... i już robi się jakby fajniej.. ja od początku kibicuję sony bo wtedy będzie ciekawiej - czyli większa konkurencja - czyli dla nas wszystkich lepiej.. wysokie iso to nie wszystko a nie wszyscy są reporterami.. na iso 200 jest całkiem fajnie..