-
Cytat:
Zamieszczone przez
pank
tylko 24-135 USM.
To już podchodzi pod OFFtop, ale nie jestem w stanie zlokalizować 24-135 USM. Widzę tylko (i pewnie o niego chodziło) 28-135, w nawet atrakcyjnych cenach. Przyjrzę się temu, dzięki. :)
Chętnie też poznam uwagi innych, w razie gdyby były jakieś inne.
Pozdrawiam
-
A, faktycznie, 28 nie 24.
-
Andrzej - kupuj 28/1,8. Jak chcesz to Ci podesle fote poglądową z sobotniego slubu na pełnej dziurze. Bardzo zacne szkiełko.
-
pytanie
Też mam małe pytanie. Myśle nad zmianą zestawu ze stopki na 5dmkii + 5d i szkielka 85mmLII + 24mmL + karpik. Po kilku podejsciach nie chce mi sie tachac torby a wiem ze w tym sprzecie sa ogromne mozliwosci i pozwoli mi na wiele. Glownie sluby bez flesza chociaz 580exii zostanie na czarna godzine. mysle ze 85 na 5dmkii i 24 na 5d wystarcza mi na cale wesele? Co o tym myslicie? no i cale graty bede mogl w torbie przypietej do paska pomiescic
-
Myślę że dobrze kombinujesz. Zestaw 24L i 85L na dwóch korpusach ff to zapewne marzenie każdego udzielającego się w tym wątku :-D
-
-
Miałem 85L , mam85 bez L i jest oki !!!
-
85L + 24L + fisz to mój główny zestaw, właściwie nic innego nie jest potrzebne z jednym wyjątkiem, tańce, 85L jest n a to za wolne, dla tego zostawiłem sobie 85/1.8.
-
Pank nawet z DS-em ta 85-tka nie daje rady? W ogóle czy DS z L-kami wymiata, jeśli chodzi o prędkość i niezawodność AF-a?
-
85 jest wolne samo w sobie, silniczek musi ruszyć kilogram szkła, poza tym AF jest bardzo precyzyjny i jak w 85/1.8 pełna skala to obrót o 1/4 pierścienia tak w L już 3/4 przy czym średnica pierścienia jest znacznie większa. Przy centralnym punkcie nie ma większej różnicy między 5D i Ds, różnicę widać przy bocznych i servo, do tego Ds znacznie lepiej radzi sobie z pomiarem światła przy kontrastowych scenach.