Jakieś konkrety co do spotkania?
Wersja do druku
Jakieś konkrety co do spotkania?
Proponuje się spotkać 5:30 pod bagatelą.
Jak tam po plenerze? Czekam a tu żadnego zdjęcia nie ma.
Pewnie zaspali :)
Nie zaspaliśmy :) Nie jestem specjalnie zadowolony z wyników, nie bardzo jest co pokazywać. Może w weekend coś wybiorę i wrzucę, na razie mam ostry zasuw i nie ma czasu na zabawę zdjęciami.
Ja będę maił ze 2-3 zdjęcia. Ogólnie ubogo.
Zapowiada się dobra pogoda. Może krokusy w niedzielę?
Przy schronisku pewnię będą tłumy, ale po drodze więcej luzu na polanach.
Jakbyś to widział czasowo? Może też bym się wybrał.
Heh... A ja w niedzielę na uczelni siedzę... Szkoda.
Wyjazd ok 8 rano, powrót 20.
Prowincja chętnie dołączy.:)
A czy faktycznie krokusy już się pojawiły na Polanie?
zazdroszczę, ja nie dam rady :(
krokusy pofotografuję jedynie w ogródku ;)
Na Polanie Chochołowskiej pokazały się już pierwsze krokusy. Serdecznie zapraszamy do naszego schroniska.
To ze strony http://www.chocholowska.zakopane.pl/index2.html
więc mam nadzieję, że to nie Prima Aprilis.
Ale łąka najlepiej wygląda jak jest cała "fioletowa", teraz pojawiają się dopiero pojedyncze okazy. Prawdziwy "dywan" w ubiegłych latach pojawiał się w połowie kwietnia.
Też się zastanawiam czy nie za wcześnie. Rok temy byliśmy 25.04.
....bardzo szkoda, że dziewczyny nie mogą jechać...Magda i Ness...ale jeszcze powtórzymy wyjazd.....telefonowałam przed chwilą do schroniska w Dolinie Chochołowskiej i Pani powiedziała, że jest już bardzo dużo krokusów....zerknijcie na mapy pogody....na jutro interia podaje tylko taką sobie, natomiast inne zapowiadają piękne słońce...natomiast na przyszły weekend zapowiadają załamanie pogody...oczywiście może się to nie sprawdzić...natomiast za dwa tygodnie 17 kwietnia jest Niedziela Palmowa i konkurs palm wielkanocnych w Lipnicy Murowanej, co też jest tematem na plener....co do mnie pasuje mi teraz każdy dzień....
Ja się wybieram w następna niedzielę.
Ja na jutro niestety odpadam.
Kurcze.. przylączyłbym się do Was! Tylko nie bardzo jak mam dotrzeć na 8 mą do Krakowa...:(
Pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze :) W piątek czyli wczoraj - koleżanka z pracy była w Zakopanem właśnie celem sprawdzenia czy krokusiki już sie pojawiły. Niestety jak narazie są to pojedyncze sztuki. Dlatego też wątpię aby jutro były tam dywany. Sam BARDZO chętnie wybiorę się z Wami na taki wyjazd jednak po tym co dziś usłyszałem od koleżanki - szczerze wątpię aby było po co jechać jutro. Oczywiście sam wyjazd i plenerki jak najbardziej ale docelowo krokusy - chyba jeszcze za wcześnie. W zeszłym roku byłem chyba 14 kwietnia i wtedy było naprawde pięknie. Dlatego jeśli mają byc dywany - wstrzymajmy się jeszcze tydzień. Oczywiście jutro jestem chętny jeśli będziecie jechać. W przyszłym tygodniu również BARDZO chętnie jednak tylko w niedzielę.
Pozdrawiam.
Sprawdziłem.. Mam busa o 7 z Katowic .. pewnie kilkanascie po 8mej bylbym na Dworcu w Kraku... ewentualnie na pętli tramwajów na Salwatorze... tylko... czy mialbym jakąś szansę zabrać się z ktorórymś z Was ???
Miejsce mam. Proponuję, pętla na Salwatorze.
Robert... to decyzja 100% ze jedziecie??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No i w takim razie, poza Elą i RObertem kto jeszcze sie wybiera?
Ja i Oliwka. Będziemy po 8-ej w okolicach pętli. W razie leszcza zdzwonimy się z Robertem.
Tak na 100%.
.....rozmawiałam dziś ze znajomym, który był w Chochołowskiej w czwartek: krokusów jest sporo....i dowiedziałam się, że jak skosi się główkę krokusa np. w czasie koszenia trawy, to więcej nie zakwitnie, dlatego w Chochołowskiej koszenie krokusów jest zabronienie...:)
A pytanie jeszcze - czy powrot w Kraku na 20 czy o 20 wyjezdzamy stamtad??? Pytam dlatego bo kwestia moich powrotów do domu....
Ok 20 już w Krakowie.
Kolega z sasiedniego forum zdal wlasnie relacje.. krokusow jest malo.. jeszcze nie pootwierane.... heheh wszyscy sie wybieraja 9tego.. jakies oblężenie bedzie..
Ciekawe jak będzie z krokusami w Gorcach, zabieram psa (niech se bydle pobiega) - więc Tatry odpadają.
A swoją drogą zastanawiające jak uda się pogoda za tydzień - w czasie najazdu krokusofotografów :)
taki mały ot:
moim zdaniem kosi się trawę, nie krokusy - te są pod ścisłą ochroną.
.....ładne kwiatki :).....zainteresowanych pogłębieniem wiedzy na temat uprawy krokusów, zachęcam do przeczytania porad specjalistów:
http://www.zielonyogrodek.pl/ogrody/...c_krokusy.html
http://poradnikogrodniczy.pl/krokus.php
....dziękuję wszystkim za dzisiejszy plener.....było super....:)...czekam na Wasze foty.....mam nadzieję, że za tydzień też się zbierze grupa....pozdrawiam :)
1.
2.
3.
cdn.
Dywany były... i to spore.. Dziekuje wszystkim za wspolny plener. Ale się dotleniłem!!!!
Wczoraj z domero wróciliśmy o 23 -tej, stanęliśmy jeszcze coś przekąsić.
Dzięki Wszystkim za świetny plener, były krokusy i było zajeb......:-D
Dzisiaj więc dziękuję wszystkim za świetny plener, były krokusy i było zajeb....:-D
PS Elu, Twoje krokusy wyszły ślicznie :)
Dzięki Wszystkim za świetny plener, były krokusy i było zajeb......:-D
PS Elu, Twoje krokusy wyszły ślicznie :)
Sorki za moją powtarzaną wypowiedź. Przez pomyłkę zacytowałam samą siebie :oops: :confused:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
kurczę , fajne zdjęcia, nie jestem szczególnym fanem tego typu fotografi, ale te mi się bardzo podobają :),
padał tam deszczyk czy krople robione podręcznym zraszaczem?
mam takie pytanie - może Wam się wyda śmieszne, ale jak to właściwe jest z tym chodzeniem po Polanie? można wszędzie łazić, znaczy się poza ścieżkami, bardzo dawno temu tam byłm :( i chyba się wybiorę w najbliższym czasie
mozna chodzic gdzie chcesz.... jesli robisz to umiejetnie to nie ma przeszkod.. O tym ile cielsk wczoraj pozgniatalo kwiaty... nie wspomne..
Jest tak:
na samej Polanie Chochołowskiej (a więc w rejonie schroniska) są wygrodzenia taśmą z napisami TPN STOP i w zasadzie należy poruszać sie po ścieżkach. I generalnie ludzie to szanują, choć jednostki włażą na sam środek Polany zadeptując przy okazji krokusy. I wstyd powiedzieć, ale są to - pożal się Boże - fotograficy, a właściwie nie fotograficy, ale ludzie z aparatami fotograficznymi, od komóry począwszy a na bardzo wysokiej półce kończywszy.
Wcześniej (tzn. na odcinku Siwa Polana - Polana Chochołowska) też sa polany z krokusami, na ogół wydeptanymi przez gawiedź. Teoretycznie wstęp na te polany jest zabroniony (co wynika z regulaminu TPN), ale na samej Siwej Polanie jest dość kwiecia do focenia i nikt nikogo nie przegania.
JaBlam, zdjęcia mistrzostwo świata.
ale Wam zazdroszczę strasznie :) super zdjęcia :)
Piękne zdjęcia. Ja mam nadzieję, że w ten weekend nam pogoda dopisze i też coś nam się uda uwiecznić z Chochołowskiej...
No czekamy na fotki pozostałych....
A gdzie leżąca Mariola! :)
Sorki, pytajnik miał być na końcu.
@Wacek_A dzięki za wyczerpującą odpowiedź, tak podejrzewałem, że formalnie zgodnie z regulaminem TPN "szanuj zieleń"
a poza tym super fotki JaBlam
A MAriole to Robert wstawi bo u mnie tak sobie wyszla..:(