Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Na allegro (nawet z odbiorem osobistym) zaczynaja sie od 6999 ;/ Gdybym nie miał takiej awersji do nikona to może nawet bym pomyślał nad d600. Szkoda, ze canon tak pojechał z ceną, dając mimo wszystko mniej niż tańsza konkurencja. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i poczekać na mega wypasionego, wszystko mającego i pewnie dość taniego Pentaxa FF :P Chyba, że wcześniej znajde kupca na nerke (albo i 2 :D) i zanabędę 1d X... ehhh
z tym ze nie zapominajmy, ze 6D jeszcze nie ma w dystrybucji, wiec cena nie miala szansy zjechac... dokladnie tak jak Nikon zrobil pozycjonujac finansowo swoje D600
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
Chyba, że wcześniej znajde kupca na nerke (albo i 2 ) i zanabędę 1d X... ehhh
Póki co ze mną wszystko w porządku, ale tak na wszelki wypadek spytam: jaką masz grupę krwi? :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
z tym ze nie zapominajmy, ze 6D jeszcze nie ma w dystrybucji, wiec cena nie miala szansy zjechac... dokladnie tak jak Nikon zrobil pozycjonujac finansowo swoje D600
Otóż to. Wskazana jest daleko idąca cierpliwość ;) bo cena po pokazaniu się w sklepach może być zupełnie inna od tego co sobie teraz uroili sprzedawcy.
Nigdy w życiu nie dam 8 klocków za FF. I nie dlatego, że mnie niestać, czy że jestem amatorem, ale dlatego, że nie wnosi to niczego wartego tych pieniędzy w porównaniu do aps-c.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kwapiszon
Nigdy w życiu nie dam 8 klocków za FF. I nie dlatego, że mnie niestać, czy że jestem amatorem, ale dlatego, że nie wnosi to niczego wartego tych pieniędzy w porównaniu do aps-c.
Wiesz,Ty może nie dasz ale są tacy co zapłacą dużo więcej za nową zabawkę. Czasem myślę sobie, że wcale nie jesteśmy lepsi od naszych żon jeśli chodzi o wydawnie pieniędzy. Inny jest tylko rodzaj zabawek:-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kwapiszon
Nigdy w życiu nie dam 8 klocków za FF
Ja owszem - jestem gotów tyle wydać. Jednak na pewno nie za puszkę w rodzaju 6D. Już prędzej dołożę do 5D3. Jak na razie cierpliwie sobie poczekam na obrót sytuacji na rynku. Póki co 50D wystarcza mi w 90% przypadków, a w pozostałych 10% też zachowuje się w pełni przyzwoicie.
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Ja owszem - jestem gotów tyle wydać. Jednak na pewno nie za puszkę w rodzaju 6D. Już prędzej dołożę do 5D3. Jak na razie cierpliwie sobie poczekam na obrót sytuacji na rynku. Póki co 50D wystarcza mi w 90% przypadków, a w pozostałych 10% też zachowuje się w pełni przyzwoicie.
I tu się w pełni z Tobą zgadzam. Te 8 klocków to byłaby jeszcze akceptowalna cena, ale za body pokroju 5D mk III:D A na razie robię podobnie, jak Ty, czekając na rozwój sytuacji i spadek cen. Jak już gdzie indziej pisałem, moje 30D nie straciło póki co nic na jakości zdjęć, względem dnia jego zakupu. A na pewno nie należę do ludzi, którzy dadzą zrobić sobie wodę z mózgu i wydadzą ostatnie zaskórniaki na najnowszą, ekstremalnie wyżyłowana cenowo, zabawkę o przeciętnych parametrach.
Myślę że trochę cierpliwości i będzie 6D za ca. 6 kzł/* 8-).
/* - no może z małym ogonkiem ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Myślę że trochę cierpliwości i będzie 6D za ca. 6 kzł/* 8-).
/* - no może z małym ogonkiem ;)
Hehe, tu się różnimy diametralnie. Nic, obyś miał rację, wszystkim to na dobre wyjdzie :)