Odp: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3
Marcin, net ma to do siebie, że każdy może napisać co mu się żywnie podoba :) Testy można przeprowadzać jak się chce...tylko co z tego? To wszystko ma jasno określony cel...i nie jest to fotografia bynajmniej. Zresztą karty na rynku foto już dawno zostały rozdane.
Cytat:
Zamieszczone przez
kosdkp
btw uważaj bo dostaniesz ostrzeżenie he he
Dlaczego?
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Marcin, net ma to do siebie, że każdy może napisać co mu się żywnie podoba :) Testy można przeprowadzać jak się chce...tylko co z tego? To wszystko ma jasno określony cel...i nie jest to fotografia bynajmniej. Zresztą karty na rynku foto już dawno zostały rozdane.
To jest wszystko tzw. święta prawda :D. No ale jak już wyżej pisałem ludzie uwielbiają rankingi, cyferki, wykresy itd. Niektórym to porządkuje świat że są w "lepszym systemie" ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
... Niektórym to porządkuje świat że są w "lepszym systemie" ;).
Ci niektórzy to jacyś nieliczni wybrańcy. Z moich obserwacji wynika że w naturze ludzkiej jest przeświadczenie, że trawa jest bardziej zielona "u nich" :)
Cytat:
Zamieszczone przez
kosdkp
...Canon nie ma 35/1.8 dx które (choć z winietą) smiga na ff...
To jest wątek o sprzęcie z najwyższej półki ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
kosdkp
btw uważaj bo dostaniesz ostrzeżenie he he
Ee! Co można zarzucić, to można, ale nie że za propagowanie innego systemu dają tu ostrzeżenia. Raczej takie rzeczy działy się/dzieją sie na sąsiednich forach.
Cytat:
Zamieszczone przez
dinderi
Ee! Co można zarzucić, to można, ale nie że za propagowanie innego systemu dają tu ostrzeżenia. Raczej takie rzeczy działy się/dzieją sie na sąsiednich forach.
Panowie. Żart. Fakt zapomniałem dodać na końcu wypowiedzi " :mrgreen: "
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
:mrgreen:
Zastanawiam się, dlaczego tak jest trudno zgodzić się z faktem, że czasem :wink:, ktoś może zrobić coś(np. matrycę) lepiej niż Canon?
Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3
Ale komu trudno? Canonowi? Oni mają to gdzieś bo jak uczą doświadczenia wielu lat to otwierają sejf z nowościami i wyjmują to co ich marketingowcy uznają za słuszne..
Czy użytkownikom? Tu sie zgodzę bo jak to tam mieć coś nie najlepszego itp.
Od razu aparaty przestają zdjęcia robić a kury nieść jajka ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Pawel92
Zastanawiam się, dlaczego tak jest trudno zgodzić się z faktem, że czasem :wink:, ktoś może zrobić coś(np. matrycę) lepiej niż Canon?
...ależ się godzimy - a każdy na swój specyficzny sposób. Jeden z tego powodu chlasta się szarym mydłem, drugi rwie sobie włosy z głowy, a ja się zapytawowuje: so what?
...z czego argument wydobywania z cienia nie ma dla mnie żadnej wartości, skoro nie uzyskałem odpowiedzi na swoje wcześniejsze pytanie. Bo memłać w kółko i bez końca ten sam temat z którego nic nie wynika...to wybacz.
Wybaczysz?
Cytat:
Zamieszczone przez
arturs
Ale komu trudno? Canonowi? Oni mają to gdzieś bo jak uczą doświadczenia wielu lat to otwierają sejf z nowościami i wyjmują to co ich marketingowcy uznają za słuszne..
Stąd pogłoski o przygotowywaniu przez Canona nowej generacji matryc o wyższej rozdzielczości w technologii 0,18 mikrometra, podobnej do tej w której są robione matryce Sony montowane w Nikonach D800 :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
arturs
Czy użytkownikom? Tu sie zgodzę bo jak to tam mieć coś nie najlepszego itp.
Na ogół jeśli się wykłada niemałą przecież kasę, chce się mieć przeświadczenie, że to co zostało wybrane jest najlepsze :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
arturs
Od razu aparaty przestają zdjęcia robić a kury nieść jajka ;)
No właśnie, czy ta lepszość matrycy z D4 w stosunku do tej z 1D X jest aż tak "dramatyczna" żeby rozważać zmianę systemu :confused:
Cytat:
Zamieszczone przez
Pawel92
Wiesz z tym (jak ktoś ma takie problemy) to już trzeba iść o psychologa :D.