Proszę bardzo, oto instrukcja : http://www.foto-tip.pl/aukcje/Pixel/TR-332.pdf
Wersja do druku
Proszę bardzo, oto instrukcja : http://www.foto-tip.pl/aukcje/Pixel/TR-332.pdf
no niby jest... ale dlaczego jak ustawie sobie na lapce 580ex II np siłę błysku 1/4
po chwili lampka przełącza się w tryb ETTL Auto plus HSS?
No i w menu aparatu sterowanie lampami speedlite piszę, żebym podłączył lampę? :|
O ile pamiętam, to przy Knightach nie było faktycznie sterowanie z aparatu dostępne.
Taki ficzer to dopier w Kingach.
dzieje sie tak ponieważ w nadajniku masz ustawione eTTL ;)
Każda zmiana parametrów bezpośrednio na lampce spowoduje, że nadajnik po chwili prześle informacje i lampka wróci do "jego" ustawień.
Zmień w nadajniku ustawienie z eTTL na energię błysku 1/4 (manualne ustawienie) ;)
Sterowanie lampami speedlite działa jak założysz lampę na sanki aparatu - przy zapiętych pixelach nie jest aktywne (5D2, 7D) ;)
Prośba do użytkowników pixeli knight i 5d mkII - przeleżały całą zimę w torbie, dziś zapiąłem do aparatu i zdziwienie: niby lampa reaguje na nastawy w nadajniku, niby wyzwolenie jest, ale na zdjęciu widać coś jakby tylko resztki tego błysku - totalnie niedoświetlone.
Wszystko ustawione na manual, moc 1/8 i 1/4 (takich akurat dziś potrzebowałem), aparat też w manualu, czasy 1/10 - 1/30. Funkcja 5d w nadajniku włączona.
Sprawdzałem z 580 exII i 430 exII - to samo.
Przy tych samych nastawach lampy i aparatu, ale lampie przełożonej w sanki aparatu zdjęcie wyraźnie doświetlone! Ktoś wie w czym może być rzecz?
Ja jeszcze o szybkim zużywaniu baterii, bo wcześniej się udzielałem. Jak juz wspominałem, moje Knight'y nie są "bateriożerne" ..przy używaniu lamp systemowych na sankach odbiornika. Wczoraj testowałem opcję z przewodem synchro i lampami Quantuum. Odbiornik padł tak szybko, że myślałem w pierwszej chwili ze szlag go trafił, ale bateria była w nim "od nowości". Po założeniu nowej baterii, po ok. półtorej godziny na odbiorniku pokazał się symbol słabej baterii. Ta nowa bat. to była co prawda chińszczyzna marki "Grejt Pałer" ;), ale podobno ze świeżej dostawy. Zaraz jadę po jakieś prawdziwe baterie, to się przekonam czy odbiornik rzeczywiście pożera baterie na śniadanie przy używaniu kabla synchro.
Nie wiem lub nie doczytałem jeżeli tak to proszę o info czy można wyzwolić z pixela 332, 580 II, a ta żeby wyzwoliła jako master 430 II(slave)
Pixel Knight nie działa z 5DMk3 :-?
Czy ktoś z Was wyzwalał tymi Pixelami lampy Youngnuo??? Mam lampy Canona i wszystko bez problemu współpracuje. Chciałbym dokupić jeszcze takie dwa chińczyki do poniewierania. Proszę o informacje jakie są wasze doświadczenia.