pierwsze i drugie bardzo dobre, przyjemne. W pierwszym trochę wąsko sie prezentuje temat, może by to jakoś nietypowo - panoramicznie - ciachnąć?
trójka nie.
Wersja do druku
pierwsze i drugie bardzo dobre, przyjemne. W pierwszym trochę wąsko sie prezentuje temat, może by to jakoś nietypowo - panoramicznie - ciachnąć?
trójka nie.
Jak zwykle poziom b. wysoki. Pierwsze dla mnie jeżeli chodzi o formę, kolorystykę , klimat - super!!. Drobna uwaga, moim zdaniem za dużo wody z przodu i linia lądu z ptakami zbyt wypośrodkowana.
1 i 2 bardzo ładne :)
P.S. ale masz syfy na matrycy :mrgreen:
Poprzednia seria:
1 - super acz za dużo wody z przodu,
2 - niezła,
3 - ciekawy pomysł
Seria druga:
Zdecydowanie 2 najlepsza.
1 - ja bym wyczyścił te plamy :mrgreen:
3 - to podniesione skrzydełko.. one tak specjalnie czasem utrudniają nam robotę. Siedzą sobie spokojnie w kadrze a jak przychodzi do kulminacyjnego momentu skrzydełko podniosą albo poderwą się do lotu i ptaszek przycięty ;)
Wykonanie we wszystkich przypadkach bez zarzutu.
pierwsze bardzo dobre, tylko syfy na matrycy
drugie za ciasno, choć gdybyś to przyciął inaczej mogło by IMHO być lepsze od 1. Zdecydowanie za mocno pojechałeś suwakami saturacji i kontrastu, niebo ma nierealny, kłujący w oczy kolor
trójka mi się nie podoba. Tyłem do światła, niedobry kadr. Po prawej stronie coś zasłoniłeś bardzo nieudolnie wklejając kopię trzcin - paskudne :) Bałagan w tle i słaby bokeh tylko potęgują wrażenie przypadkowości. Nie pokazywał bym go na twoim miejscu.
a co tam syfy, ludzie czy taki gość który trzepie tyle zdjęć (dobrych) ma czas na czyszczenie matrycy?
ja mam :>
wystarczy wyplamkować. Inaczej uważam to za zwykłe niedbalstwo.
Ale to nie o tobie mowa :razz:Cytat:
ja mam :>
fotosc powiedz jak robisz ptaszka w locie to celujesz w głowe w body czy gdziekolwiek, czy robisz zazwyczaj priorytet przysłony? czy nie koniecznie? daj jakieś wskazówki i rady co do focenia ptaszków , czy mój 70-200 + tc wystarzy by zacząć zabawę z ptakami?