Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
No nareszcie,2 ostatnie są SUPER.
Poprzednie jaskółki spokojnie można zignorować .
Nie zignorować tylko.... poprawić :)A na razie dzięcioł czarny.
--- Kolejny post ---
To jest chyba najlepsze z serii siedmiu zdjęć, aczkolwiek nie ma między nimi dużych różnic.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Nie ,teraz będa koliberki (takie małe ptaszki) ,
jeśli tyko się pojawią :mrgreen: .
No chyba,że nie będzie wyboru :roll: i znowu będzie mewa .
btw
co ja no to poradzę przyjacielu ,ze na dwadzieścia parę tysięcy użytkowników CB tylko 3 albo 4 używa 7dII ?
i to totlani amatorzy
a marudzących na temat i jakośc fotek tak jak Ty są dziesiątki ? :roll: .
Zysk jeśli Ci ulży to ja też od dwóch miesięcy jestem użytkownikiem tego body i nie narzekam. Był to wybór świadomy z wielu powodów.
Szybki AF na ptaszki i zwierzaczki, szybkie łodzie motorowe oraz żaglówki a jakość zdjęć mnie zadowala. Zresztą wolę mieć odrobinę gorszą jakość ale za to moje fotki są ostre. :)
A co do matrycy jeżeli komuś się nie podoba to nikt do kupna APS-C nie zmusza, a może to powinno być forum uzytkowników FF ?
Wtedy nie mieli by ludzie problemu z tym że FF ma tka zwaną "fascynującą plastykę" a crop nie.
Pozdrawiam !
PS. Twoje fotki są super.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr-Jot
Zysk jeśli Ci ulży to ja też od dwóch miesięcy jestem użytkownikiem tego body i nie narzekam. Był to wybór świadomy z wielu powodów.
Szybki AF na ptaszki i zwierzaczki, szybkie łodzie motorowe oraz żaglówki a jakość zdjęć mnie zadowala. Zresztą wolę mieć odrobinę gorszą jakość ale za to moje fotki są ostre.
A co do matrycy jeżeli komuś się nie podoba to nikt do kupna APS-C nie zmusza, a może to powinno być forum uzytkowników FF ?
Wtedy nie mieli by ludzie problemu z tym że FF ma tka zwaną "fascynującą plastykę" a crop nie.
Pozdrawiam !
PS. Twoje fotki są super.
Dzięki,ulżyło :).
Twój post przypomniał być może malkontentom teoretykom do czego ma służyć ten aparat,
do fotek świadomie zrobionych i do tego służy
a nie aby zadawalać wydumane wymagania tych ,którzy go w rękach nie mieli.
pozdrawiam
7DII + 400 f/5.6 + TC Kenko 1.5 :)
A to bez Kenko.
Chyba mi się zdjęcia pomyliły... To jest lepsze.
Możecie coś więcej powiedzieć o AF - ciężko mi to ogarnąć, które jest najlepsze do fotografowania ssaków?
Cytat:
Zamieszczone przez
niemar
Możecie coś więcej powiedzieć o AF - ciężko mi to ogarnąć, które jest najlepsze do fotografowania ssaków?
A jakie ssaki masz na myśli? Jeśli takie jak niżej to One Shot.
Żart, ale poważnie mówiąc do wszystkiego co nie jest lecącym ptakiem strzelam na One Shot. Do większości ptaków zresztą też.
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
A jakie ssaki masz na myśli? Jeśli takie jak niżej to One Shot (...)Do większości ptaków zresztą też.
Nie o to mi chodziło, a z one shot korzystam najrzadziej. Interesowały mnie konkretne nastawy AF z mkII - czułość śledzenia, przysp./zwalnianie itd. Udało mi się jednak chyba coś dopasować, bo daniele wyostrzyłem i nie przeszkadzało AF bujanie się traw w 1 planie, czy też bardzo bliskie punktowi AF drzewa. Co prawda akurat te zdjęcia pozbawione są walorów artystycznych, ale...