Odp: Ceny używanych 5D MKII
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
Moim zdaniem dobry argument za 5D2 to gwarancja na migawkę.
6D nie ma gwarancji na migawkę?
Cytat:
Zamieszczone przez
maciek12ss
"niby"100000.
Dlaczego "niby"?
Jeśli ma na "tylko" to dla mnie akurat ta liczba jest tak abstrakcyjna że nie robi mi różnicy czy to by było 100, czy 150 tysięcy.
Nigdzie w sieci nie znalazłem oficjalnego stanowiska firmy Canon na temat gwarancji na migawkę 6D.
Jeśli coś macie, może mnie oświecić ;)
6D to amatorska puszka i nie ma gwarancji przebiegu niestety :(
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
6D to amatorska puszka i nie ma gwarancji przebiegu niestety :(
Taka sama amatorska jak 60d i 70d, one też nie mają gwarancji przebiegu?
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
Nigdzie w sieci nie znalazłem oficjalnego stanowiska firmy Canon na temat gwarancji na migawkę 6D.
Jeśli coś macie, może mnie oświecić ;)
Bo nigdzie takiego nie było - coś, gdzieś, kiedyś, jakiś manager z niewiadomej sieci coś czknął ale co dokładnie to nikt nie wie, któraś minuta filmu prezentacji w bankier.tv, marketingowy bełkot serwisu - a wystarczyło powiedzieć tak lub nie lub że niemcy dostają a my nie, albo powiedzieć "nie wiem", temat nie był tak palący jak kurz w żółtej konkurencji ale był opylany podobnie jak obiektyw gruchą podczas zmieniania na w/w korpusie konkurencji w w/w całkiem fajnym programie.
Udawanie idioty (w sensie nie rozumiem prostego pytania) jest od dawna sprawdzoną techniką rozwiązywania trudnych tematów.
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
Taka sama amatorska jak 60d i 70d, one też nie mają gwarancji przebiegu?
Jest jakiś namacalny dowód na Twoje słowa ???
IMHO Canon nie deklaruje gwarantowanego przebiegu dla tego modelu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Jest jakiś namacalny dowód na Twoje słowa ???
IMHO Canon nie deklaruje gwarantowanego przebiegu dla tego modelu.
Nie wiem jaką politykę ma Canon. Po prostu jestem ciekawy czy 60D i 70D też nie mają gwarancji migawki.
Do tej pory byłem przekonany że seria dwucyfrowa ma gwarancję przebiegu. Oczywiście nic to nie zmienia w kontekście 6D. 70D może mieć gwarancję, a 6D nie mieć.
Nigdzie jak dotąd nie zamieszczono oficjalnej informacji o gwarantowanym przebiegu 6D przez Canona.
Wszystko co ludzie gdzieś tam mówią i piszą, to tylko niestety domysły i pobożne życzenia.