Są i inni, w ślad za Cyfrowe.pl
http://www.redcoon.pl/B408828-Canon-...-Body_High-End
pozdr, kasia
Wersja do druku
Są i inni, w ślad za Cyfrowe.pl
http://www.redcoon.pl/B408828-Canon-...-Body_High-End
pozdr, kasia
Cyfrowe dają do 6D kupon na kolejne zakupy wart 200PLN. Tak czy inaczej to z tą ceną kogoś ewidentnie poje..ało. Wybaczcie, ale pomimo niezgorszego wykształcenia nie znajduję innych słów.
Poczekam kolejne 5 lat. Nie mam ciśnienia na FF.
Canon EOS 6D - body - Dobra cena w Sklepie RTV EURO AGD
Zawsze mi się wydawało że jak jest przedsprzedaż to można kupić w tańszej cenie niż sugerowana przez producenta, tylko przypomniało mi się że w Polsce mieszkam.
Ja właśnie sprzedałem Cropa, wiec powoli ciśnienie przychodzi ;-)
Witam
Dzisiaj rozmawiałem z firmą "Cyfrowe.pl" i na moje pytanie w jakiej cenie będzie aparat 6D odpowiedzieli około 8600zł, także zapomnijmy o tanim FF.
Szkoda, bo miałem tak jak większość z Was nadzieję na cenę góra 6000zł.
Pozostaje zawsze rynek wtórny gdzie można kupić 5D markII za pieniądze poniżej 6000zł.
Pozdrawiam
No cóż, miejmy nadzieję, że cena szybko spadnie. Zwłaszcza, że jest Nikon D600, który wydaje się ciekawszym korpusem niż 6d, a bez specjalnych wygibasów można go już dostać za ca. 7kPLN.
Niestety znając Canona, to 6 tysięcy za 6d jest raczej ceną zupełnie abstrakcyjną.
gdzie taki wypas cenowy jest? w NL ceny za goly korpus zaczynaja sie na 1970 EUR, to zwykle przy kursie PLN/EUR na poziomie 4,10 dawalo zawsze bite 8000 PLN. jak dobrze poszlo, bo nierzadko wiecej - NL pod wzgledem sprzetu jest wzglednie tanie (bo nie ma tych kosztow transportu, ktore ma reszta Europy :D )
Sam aktualnie mieszkam w NL ale ceny nie są tu najniższe.
Popatrz na to:
Nikon D600 Body Vollformatkamera: Spiegelreflexkamera Preisvergleich - Preise bei idealo.de
Cena sukcesywnie spada z dnia na dzień,
Dzisiaj można już zamówić poniżej 1900€. Patrząc z prawej strony na "Preisentwicklung" widać tendencję spadkową. Debiutował z cena 2100€ w środku września i po miesiącu stracił już 200€. Ja myślę że podobnie będzie z Canonem. Na początku będzie się utrzymywał w okolicy 2k € ale po miesiącu cena zacznie lecieć. Wtedy ja wkroczę do akcji :P
Paradoksalnie na ... Canon-board :D Allegro pewnie też Ci wiele podpowie. Więcej reklamy nie będę robił ;)
I tak jak napisałem, bez wygibasów ;) Nie uważam tej ceny (7kPLN) za jakąś super atrakcyjną. Z decyzją zaczekam jeszcze do pierwszych testów 6d. Ale powiedzmy sobie szczerze: poza AF nic nas tam nie zaskoczy (i to niekoniecznie pozytywnie). Czyli jest słabiej niż u Nikona, a cena będzie (przynajmniej na początku) dużo wyższa. Koniec końców, pewnie na gwiazdkę da się nabyć d600 za ca. 6500 :)
nie znam tych sklepow i nie jestem pewny, ze sa 100% zaufane, zwlaszcza jak maja raptem 15 opinii. no i np. cena na Amazonie nie jest taka, jak podana w tym zestawieniu (duza roznica nie jest, ale chodzi o fakt). tak ze generalnie bym z takimi rankingami troche uwazal. holenderskie (np. kieskeurig.nl) sa IMHO duzo pewniejsze
a ze faktycznie w NL jest to D600 drozsze niz w Germanii... jak widac, tak tez moze byc. natomiast nieodmiennie wydaje mi sie, ze NL ceny sklepowe sa (duzo) nizsze niz sklepowe PL...