Odp: Canon 50mm f/1.2 L USM lens
Cytat:
Zamieszczone przez
GoomeX
A ja bawiąc się nie raz sigmą uważam, że lepiej zamiast 3499pln na sigmę kupić 50 STM za 560PLN :)
Poza tym, prawie jak zawsze zgadzam się z Matsilem. Albo Canon albo nic ;)
Można też dogadać się z kolegą na forum i kupić za 430zł http://www.canon-board.info/sprzedam...50-stm-100378/
Cytat:
Zamieszczone przez
GoomeX
A ja bawiąc się nie raz sigmą uważam, że lepiej zamiast 3499pln na sigmę kupić 50 STM za 560PLN :)
Poza tym, prawie jak zawsze zgadzam się z Matsilem. Albo Canon albo nic ;)
jest coś takiego w naszej narodowej psychice :mrgreen: trudnego do opisania - można powiedzieć EF 50 1.8 I jest jeszcze lepszy i jest to leszy zakup niż 50 1.2 L :mrgreen: - ogólne te konstrukcje 50 1.8/1.4/1.2 są podobnie cieniutkie na dużych otworach przysłony.
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Jakbym miał pewność, że nie będę musiał kalibrować w body tak jak kolega sprzedający to szkło to bym kupił od razu.:)
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
Szydzisz Panie? :D
Osobiscie posiadam 50L i jesli mialbym go wymienic to wylacznie na 85L.
Lepiej nie łapać za osłonę jak jest ze szkłem, które trochę waży. Po drugie w torbie, plecaku lepiej zdjąć osłonę.
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
w torbie, plecaku lepiej zdjąć osłonę.
To zupełnie odwrotnie, jak w przypadku 50 1.4 USM.
Napiszę tak: Canon powinien uczyć się od Sigmy (z serii ART) jak robić osłony przeciwsłoneczne :mrgreen:
--- Kolejny post ---
W zasadzie to Canon powinien się uczyć od Sigmy wielu innych rzeczy ;)
W 50L mocowanie jak i osłona wydają mi się bardzo porządnie wykonane. Natomiast w 24L osłona szybko złapała luz i potrafiła się przekręcić bez zbytniej ingerencji. Dodatkowo zaokrąglone końce tulipana podobnie jak w 35L uniemożliwiają odstawienie obiektywu wraz z osłoną bagnetem do góry.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtko
zaokrąglone końce tulipana podobnie jak w 35L uniemożliwiają odstawienie obiektywu wraz z osłoną bagnetem do góry
I to jest lekka lipa, bo często tak stawiam szkła...