No to chyba jednak sierpień będzie najlepszy. Sam bez zastanowienia się nad wolnym czasem rzuciłem tematem. Ew. szybka mobilizacja na niedzielę, bo za tydzień Castle Party, za dwa tyg. Off Festival i... mamy sierpień. :)
Wersja do druku
No to chyba jednak sierpień będzie najlepszy. Sam bez zastanowienia się nad wolnym czasem rzuciłem tematem. Ew. szybka mobilizacja na niedzielę, bo za tydzień Castle Party, za dwa tyg. Off Festival i... mamy sierpień. :)
Dziś zrobiłem sobie małą wycieczkę w celach rekonesanu. Zamek jest zamknięty na kłódkę, a plac budowy pilnowany. Przed zamkiem wielki napis że teren zagrożony katastrofą budowlaną. Więc chyba małe szanse na wejście. Co do parkingu to ten leśny nie jest taki zły. Ludzi dużo, obok jakaś buda z grillem i napojami, więc o samochody bym się nie bał (przynajmniej w niedziele). Podejście co prawda strome ale tylko 200m i to bardzo przyjemnym laskiem. Teren całkiem całkiem, choć nie jest jakiś super rozległy.
Wydaje mi się że Mirów jest nie mniej klimatyczny a na piknik dużo bardziej atrakcyjny. Teren o wiele bardziej rozległy.
Panowie ja bym jeszcze proponował , któregoś pięknego Weekendu wybrać się na pstrykanie plenerowe do Oświęcimia. :) Najbardziej chodzi oczywiście o obozy..:)
Zamek zawsze był zamknięty na kłódkę. :) Wchodziłem tam od południowej strony (od autostrady). Mur w miejscu gdzie kończył się korytarz wejściowy obsunął się razem z ziemią i spokojnie dało się wejść do środka, chyba że teraz zabili deskami. :)
Jeżeli chodzi o piknikowanie, to Mirów jak najbardziej, ale ludzi też tam sporo. Fotograficznie Mirów tak sobie...ale jestem za, ważne żeby była ekipa. :)
Już teraz chce przypomnieć ,że od piatku do soboty w wodzisławiu śl jest koncert o nazwie Reggae Festiwal czyt. Najcieplejsze miejsce na ziemi.
Potem w sierpniu kolejno 4 i 5 sierpnia odbędzie się Drift Open 2012
I jeszcze miejsce godne odwiedzenia kiedyś ,może taki mini warsztaty portretu ,albo po prostu wypad z modelinami i oświetleniem do miejscowości Krowiarki k/raciborza
jest tam cosik takiego opuszcoznego:
i więcej:
Krowiarki galeria zdjęć - Pałac. Galeria zdjęć polskich miast, zdjęcia Krowiarek. Krowiarki zdjęcia, zdjęcie Krowiarek, zdjęcia miast, mapa Polski, gps, aparaty cyfrowe
Można wejść swobodnie... :)
Dla tych co lubią kulturę śląska i mieliby ochotę w niedziele na streeta na Nikiszowcu to podrzucam:
Nikiszowiec - magiczne miejsce - Babcia Anna zaprasza na Odpust
@Zbyszko666:
bardzo ciekawa miejscówka.