Chodziło mi o różnice między 300 a 350, bo różnica między Pro Runner a Flipside jest dosyć oczywista :-)
Wersja do druku
Chodziło mi o różnice między 300 a 350, bo różnica między Pro Runner a Flipside jest dosyć oczywista :-)
O. Zapomniałem o tej firmie.
Kurczę natrafiłem na
Lowepro | Photo Hatchback AW series
500px / Blog / Lowepro Photo Hatchback 22L AW
Fajne tylko cena...
Popularny Naneu Alpha (i mniejszy brawo) opiera się na tym samym pomyśle. Używam Alphy na co dzień od 3 lat. Wymyśliłem nawet rozwiązanie na noszenie i sprzętu i kilku cienkich dokumentów A4 jednocześnie. Ogólnie trzeba dbać o czystość w takim plecaku, bo w dedykowanych tylko do sprzętu nie ma tego problemu. Wkładanie wsadu jest dość proste. Mieści 5D z 50/1.4 plus mały zoom, ewentualnie 5D z 70-200/4 i jakieś drobiazgi. Zawsze zostaje przestrzeń nad wsadem, którą też moźna zapełnić sprzętem, ale nie będzie tak chroniony. Taki plecak to nie jest rozwiązanie dla poważnego zawodowca, ale fajny plecak uniwersalny z możliwościami foto. Nie wiem jak ten lowepro, ale naneu ma mocowanie na statyw. Z praktycznego punktu widzenia pojawia się problem chowania i wyjmowania sprzętu w terenie. Słyszałem, że nie chcąc za każdym razem zdejmować i kłaść na ziemię, można obracać sobie plecak na pasie biodrowym dając sobie dostęp do komory z wsadem foto. Naneu koło 220zł, a ten?
Wysyłane z mojego NexusHD2 za pomocą Tapatalk 2
Jakiś czas temu toczyła się rozmowa o plecaku Shape Shifter firmy ThinkTank. Byłem ze sprzętem w nim na miesięcznym wyjeździe i mogę powiedzieć jedno: bajka! Chodziłem z nim m.in. kilkanaście godzin po wulkanie czy na całodzienne wycieczki po lasach i było świetnie. Bardzo wygodny, wszystko się mieści, mimo ciężaru nie miałem żadnych problemów z kręgosłupem.
Nosilem lustro, 3 duże szkła i lampę. 5d3 z 35L dość wygodnie nosi się i wyciąga z górnej kieszeni, a z podłączonym 70-200/4 można wsadzić do dolnej kieszeni i też jest dobrze.
Wcześniej pisałem że chyba nie dałbym za plecak 800zł. Zmieniłem zdanie - ten plecak zdecydowanie jest tego warty ;)
Zgadza się, kosztował mnie połowę tej kwoty. Mówię tylko że gdybym miał teraz kupować nowy to wydałbym taką kasę, a wtedy inne byłem co do tego przekonany ;)
Ma ktoś z 3miasta Newswear Small Fanny Pack?:)
Ostatnio nie udało mi się zapakować do plecaka i musiałem po Dreźnie chodzić z ciężką (mocno za ciężką) torbą. Rozglądam się za większym plecakiem, ale jakoś nic nie mogę znaleźć. Moją uwagę przykuł jedynie Benro Quicken. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tą serią plecaków?
A LowePro Flipside oglądałeś? Mam 400AW i pakuję body ze spacerzoom'em, duży telezoom, szeroki i dwie stałki. Nosi się wygodnie, dostępu do sprzętu dla postronnych nie ma, wyjęcie puszki czy wymiana szkła nie wymaga zdejmowania i kładzenia plecaka.
Fakt, ciuchów żadnych nie wrzucisz więc jest tylko na sprzęt czyli jedynie zamiast torby.