Odp: GRIP - czy warto przepłacać??
Już pisałem że ja mam Newella do Canona 6D. Wcześniej miałem Phottixa do 650D i wydaje mi się że Phottix był sztywniejszy.
Ale niestety pojawił się wczoraj nowy powód aby nie kupować Newella: grip zablokował mi pokrętło główne w aparacie. Z podpiętym gripem pokrętło nie chodziło, po odpięciu wszystko ok.
Wydaje mi się że sprawcą było pokrętło na gripie, po jego poruszeniu mu przeszło.
Cytat:
Zamieszczone przez
marjo
Już pisałem że ja mam Newella do Canona 6D. Wcześniej miałem Phottixa do 650D i wydaje mi się że Phottix był sztywniejszy.
Ale niestety pojawił się wczoraj nowy powód aby nie kupować Newella: grip zablokował mi pokrętło główne w aparacie. Z podpiętym gripem pokrętło nie chodziło, po odpięciu wszystko ok.
Wydaje mi się że sprawcą było pokrętło na gripie, po jego poruszeniu mu przeszło.
Czyli lepiej kupić oryginał.
Panowie mam pytanie czy np grip z 50D podejdzie również do 6D? ;>
Nie będzie pasował. 6D korzysta z BG-E13 podczas gdy 50D chyba ma BG-E2
Cytat:
Zamieszczone przez
Roy
Nie będzie pasował. 6D korzysta z BG-E13 podczas gdy 50D chyba ma BG-E2
Nie będzie, bo po pierwsze te gripy jak Kolega zauważył są zupełnie różne a po drugie akumulatory są zupełnie różne.
Czy ktoś ma grupa do 6D vertaxa? Czy l faktycznie są to lepszej jakości gripy? Zastanawiam się między nim a phototixem i newellem.. Chciałbym podpiąć grip do reporter strapa i boje się o wytrzymałość gwintu.
Cytat:
Zamieszczone przez
ketras
Czy ktoś ma grupa do 6D vertaxa? Czy l faktycznie są to lepszej jakości gripy? Zastanawiam się między nim a phototixem i newellem.. Chciałbym podpiąć grip do reporter strapa i boje się o wytrzymałość gwintu.
Mam Vertaxa do 5D3 i zapinam to spokojnie od minimum roku do BlackRapid. Gwint jest normalny.
Cytat:
Zamieszczone przez
marjo
Jgrip zablokował mi pokrętło główne w aparacie. Z podpiętym gripem pokrętło nie chodziło, po odpięciu wszystko ok.[/B]
To akurat zdarza się także z orginalnymi gripami.
Używam dwa oryginalne gripy Canon-a do 5DII i 7D od kilku lat i nigdy mi się nie zdarzyło nic takiego.
witam dodam swoje trzy grosze zakupiłem zamiennik firmy Meike do 50d okazało sie ze przełacznik on off nie działa po wymianie na nowy po roku okazało sie ze nie mogę odkrecic go od korpusu po paru probach uwolniłem korpus od gripa i to był koniec z zamiennikami na alegro trafiłem na orginał canona za 305 z dostawą grip ma rok bez sladow uzywania dokreciłem dolega na styk zadnych zgrzytów po prostu rewelka nigdy wiecej zamiennikow