Ze Canon tonie, ze bez sensu, że Sony rządzi, że 4k, że Canonem nic się nie daje zrobić, sprzedałem wszystko Canona. Generalnie to kto ma akcje to niech sprzedaje, a kto jeszcze nie sprzedał Canona to stracił życie. Oczywiście w żargonie marketingu mediów socjalnych są na to prof określenia (chodzi o zasięgi, ilość zaangażowania, etc, firmy od marketingu wiedza jak podbijać słupki). Sony po prostu poza pakowaniem gigantycznych pieniędzy w rozwój, pakuje też ogromne pieniądze w marketing (wyboru zresztą nie ma). Co do sprzętu foto jest wybór i niech każdy sobie kupuje co chce...
To forum jest dość senne :) Ty zakładasz, że Sony jest ********e i stad to zainteresowanie, a ja uważam, że jest to zwykłe zainteresowanie plus JP ma tutaj swoich fanów :mrgreen:
Skąd ten dziwaczny wniosek, że jestem jakimś fanem? :roll: Nie jestem żadnym fanem Canona, jestem użytkownikiem jego produktów, które od dłuższego czasu najbardziej pasują do moich potrzeb fotograficznych. A wątek czytam jak każdy inny (poza tymi z zagadkami). Ostatnio przedstawiając propozycje zakupowe dla koleżanki jako body numer 1 było a6300 :)
Spoko.
ps. do problemów użytkowników Canona doszły jeszcze frustracje, dla takich rzeczy warto czytać ten wątek ;) masz Canona == jesteś sfrustrowany!